Създаденото недоверие към ваксините покрай COVID-19 се пренесе и към

...
Създаденото недоверие към ваксините покрай COVID-19 се пренесе и към
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Недоверието покрай COVID-19 се пренесе и към другите ваксини

" Създаденото съмнение към имунизациите около COVID-19 се придвижи и към другите ваксини ", това съобщи някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев. 

По думите му случаите на скарлатина понижават със стопляне на времето. Случаите на варицела ще понижават, само че не по този начин бързо като скарлатината.

Относно отлива, който се записва при наложителните имунизации, проф. Кантарджиев разяснява, че това е " доста неприятна наклонност ".

" Над 80 случая на дифтерия има в Западна Европа, импорт от африканските мигранти. В момента в Централна Азия има доста детски паралич. "

По тематиката с имунизациите против Covid-19 Тодор Кантарджиев уточни, че Европейска комисия е поръчала " много повече ваксини, в сравнение с е популацията на Европа, по 10 ваксини за всеки жител, малко множко ". С изменянето на вируса от неговия първичен вид " имунизациите към този момент не са по този начин ефикасни ", добави той пред . 

Здравният министър доктор Меджидиев прояви доста огромна увереност, смята Кантарджиев.

" Да плащаш за ваксини, които си сигурен, че няма да ти трябват и няма да ги слагаш, не е най-хубавата политика. "

Пухчетата на тополите нямат никакво отношение към алергичното положение на хората, това е мит, посочи експертът в сезона на пролетните алергии.

По тематиката с кърлежите през този сезон Тодор Кантарджиев посъветва децата да заобикалят тревните пространства.

" Бум на ухапани от кърлежи има, изключително след няколкото празнични дни. Винаги би трябвало да се оглеждат децата и възрастните след контакт с треви. Защото свалиш ли кърлежа до 12 часа, несъмнено няма да се заразиш, а някои дори споделят, че до 24-ия час кърлежът не заразява. Ако има кърлеж, той да се вади вярно (с цигари да не се гори и да не се маже с олио) и да се вземе антибиотик еднократно, и от детето, и от възрастния. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР