Създадено бе управление, което не е оптималният вариант за нито

...
Създадено бе управление, което не е оптималният вариант за нито
Коментари Харесай

Доц. Даниел Смилов: Налице е управление по неизбежност

Създадено бе ръководство, което не е оптималният вид за нито една от участващите в него страни, само че може би оптималният вид за обстановката в България. Това положение дава опция на един или различен състезател да употребява наличието или отсъствието си в ръководството, с цел да се нарежда за възможни последващи избори. Кога ще са те все още не е доста ясно. Поне до европейските избори ръководството ще бъде релативно устойчиво, може би ще има и небосвод след тях. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът доцент Даниел Смилов.

" Виждаме, че даже самите участници в ръководството употребяват и нападки един против различен, и благоприятни условия да изявят себе си на фона на останалите. Това няма да изчезне ", добави Смилов.

По думите му абсурдът, който се създава сред Пеевски и Радев няма да се развие в огромна изгода за ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи: " Това не значи, че президентът ще бъде в доста мощна позиция, той ще употребява тази уязвимост. Румен Радев не остава задължен. Критикува ръководството горе-долу за всичко, само че и доста неща като че ли не вижда, говори все едно, че страната е попаднала в някаква рецесия, което на процедура не е правилно ".

Политологът посочи, че президентът Радев има упоритости да остане в политиката:

" И това може да стане със основаването на някаква политическа партия или включването му в някоя от съществуващите. Той опита на няколко пъти да прокарва свои ползи посредством други партии. Не беше напълно сполучливо това. Опитът му се оказа мъчителен в някакъв смисъл, по тази причина може би се е насочил към създаване на план, в който той да има повече надзор. Но въпреки всичко, в случай че той ще изкара цялостния си мандат, това са три години, в които президентът не може съществено да се занимава с партийно строителство, в случай че го направи, ще бъде на границата на Конституцията. Дори по-скоро оттатък тази граница и ще бъде уязвим за премахване от поста си ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР