Създадена е организация, на база количествата, да бъде гарантирано поставянето

...
Създадена е организация, на база количествата, да бъде гарантирано поставянето
Коментари Харесай

Стана ясно ще има ли за всички втора доза ваксина заради намалените доставки на "Пфайзер"

Създадена е организация, на база количествата, да бъде обезпечено слагането на две дози ваксина при оптимално добра организация. Това заяви пред Българска национална телевизия шефът на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов.

Той заяви, че „ Бионтех” ще усилва мощностите.

„ Европейска комисия оповести, че е подписано в допълнение съглашение за обезпечаване на до 300 млн. спомагателни дози. В понеделник ще получим по-малко дози от декларираните 35 000, а точно 18 700. В началото на февруари ще се възвърне в началото плануваното количество. След средата на февруари можем да чакаме много по-сериозни количества”, увери той.

По думите на Кирилов по-малкото количество ще сътвори усложнение. „ Важното е, че за хората, които са получили първа доза, ще има опция да се постави и втората. Тя е обезпечена, тъй като е заделена от първата партида, която получихме”, съобщи Кирилов.

„ Около юни се чака близо 2,5 млн. души у нас да бъдат имунизирани. До края на годината може да бъде покрито население от 6 млн. Очаква се да има количество за всички желаещи”, сподели още той.

Богдан Кирилов разяснява и фамозното лекарство „ Ивермектин “, за чиято приложимост в петък Агенцията по медикаментите издаде позволение за приложимост при хора. По думите му, ивермектинът няма показания за коронавирус.

„ Когато приключат клиничните резултати и има рекомендации, може да приказваме за това. Засега няма информация по кое време ще приключат тестванията. В доста места по света се организират такива. Стандартното свидетелствуване е за стомашно-чревно заболяване.

Предстои да му бъде избрана цена и чак по-късно ще се появи по аптеките”, обясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР