Създадена е необходимата организация, така че нито едно дете да

...
Създадена е необходимата организация, така че нито едно дете да
Коментари Харесай

Ананиев: Няма да оставим дете без необходимата медицинска помощ

Създадена е нужната организация, тъй че нито едно дете да не остане, без да му е оказана в цялостен размер и в точния момент нужната здравна помощ.

Това сподели здравният министър Кирил Ананиев по отношение на новината, че незабавният банкет и лекуването на деца, при които се постанова провеждането на интензивно лекуване и дихателна реанимация, ще се реализира в „ Пирогов”, Национална кардиологична болница и УМБАЛ „ Александровска “.
Проф. Габровски: Гарантирам, че София няма да остане без педиатрична помощ „ Пирогов ” има една доста съществено работеща конструкция за обслужване на деца, сподели той
„ Използвам опцията посредством медиите да се обърна към родителите. Нека знаят, че могат да бъдат спокойни – техните деца са в сигурни ръце. Днес аз и зам.-министър Пенков персонално разговаряхме с шефовете на трите лечебни заведения и имаме тяхното увещание, че разполагат с нужния кадрови запас, техника и инсталация и могат да поемат детската неотложност на територията на София, а при нужда да обслужват и дребни пациенти от други обитаеми места. Важно е да се знае, че и трите лечебни заведения разполагат със незабавни отделения “, разясни Ананиев.

Министърът разяснява, че незабавно информация е подадена и към Центъра за незабавна здравна помощ – София, чийто ангажимент е превозването на деца в незабавни положения в най-близкото лечебно заведение с нужното равнище на подготвеност.
Няма да одобряват деца в интензивното в столичната педиатрична болница Докато не се намерят анестезиолози, отделението няма да работи, обявиха оттова
„ Този ред е написан нормативно - при положение, че една болница, заради каквито и да е аргументи няма опция да окаже на пациентите си нужната здравна грижа, неотложно би трябвало да бъде осведомена съответната районна здравна ревизия и да се провежда приемът на пациентите в други лечебни заведения със съответстваща подготвеност “, изясни още Кирил Ананиев.

Назначена е цялостна инспекция в Педиатрията, която да откри фактическото положение на лечебното заведение, включително техническата и кадрова обезпеченост.

Едва откакто министър Ананиев се запознае с резултатите, ще бъдат предприемани последващи дейности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР