Създаде се голямо напрежение през последните седмици от поредицата водни

...
Създаде се голямо напрежение през последните седмици от поредицата водни
Коментари Харесай

ВиК-Варна: Изборите изкривиха ситуацията около водните аварии

Създаде се огромно напрежение през последните седмици от поредицата водни повреди във Варна. Обвиняват ни, че посредством тях ние принуждаваме хората да гласоподават за избрани политически партии. Не се месим в акцията. Това стана ясно от думите на шефа на ВиК-Варна Веселин Русев, който даде през днешния ден нарочна конференция.

Авариите породиха огромен отзив, който прерасна и в обществените мрежи, и в медиите с невероятни размери. Аз би трябвало да защитя името на сдружението и на хората, които работят в него, добави още Веселин Русев.

Управителят на ВиК-Варна изясни какви са аргументите за повредите в града, и в частност на най-засегнатия регион - личите от Колхозния пазар към " Максуда ". Там мрежата е на 40 години. Теренът е накривен. Случиха се 3 повреди в границите на 30 метра. Трябва да сменим изцяло тръбата. Проблемът идва от това, че в случай че незабавно стартираме, то отново ще ни обвинят в политическа багра. Отделно там минава и градския превоз и би трябвало да се съгласува с разнообразни организации. Има огромен трафик, който сега е още по-засилен поради ремонта на " Девня ". Нужно е и изследване. Правим всичко по силите си. Готвим изследване и след изборите ще стартираме ремонта на сектора, сподели още шефа на ВиК-Варна.

Той даде обещание да намерения за компенсиране на клиентите, които поради повредите нямат вода и са прибегнали да купуват бутилки с минерална течност, които да употребяват за битови потребности.

Друг проблем е, че 4 месеца не е валял дъжд. Почвата се цепи и това в допълнение оказва неподходящо въздействие на остарелите тръби.

Апелирам политиците да не нагнетяват в допълнение обстановката, употребявайки я за персонални политически цели, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР