Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ. Путин

...
Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ. Путин
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ работят с България за спиране на чуждестранната дезинформация

" Съюзниците в Черно море могат да разчитат на Съединени американски щати. Путин мислеше, че съседите на Украйна в района ще бъдат разединени, само че сбърка. " Това съобщи посредством видео връзка държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на Втората конференция, отдадена на сигурността в Черно море, в границите на Международната Кримска платформа, съобщи Морето.нет и Българска телеграфна агенция.

Конференцията във Централния боен клуб се провежда взаимно от Министерствата на външните работи и на защитата на Република България и Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики (Украйна).

" Работихме с България, с цел да възпрепятстваме задграничната дезинформация ", уточни Блинкен.

" Съюзниците ни в Черно море могат да разчитат на Съединени американски щати, с цел да бъде районът по-сигурен, по-проспериращ и по-интегриран ", добави той.

" Трябва да продължим да поддържаме Украйна в направленията, по който то вършим и до момента, тъй че да си стъпи на краката ", сподели американският държавен секретар. Блинкен уточни, че със смелостта на Украйна и поддръжката на страни от района и света страната си върна повече от половината от териториите, които й бяха конфискувани от Русия.

Антъни Блинкен означи нуждата от западната помощ за подсилване военните качества на Киев, развиването на демократичните институции и други
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР