Съюзниците от НАТО утвърдиха най-големия план за противодействие срещу Русия

...
Съюзниците от НАТО утвърдиха най-големия план за противодействие срещу Русия
Коментари Харесай

За първи път! НАТО ще поддържа 300 000 военнослужещи в режим на повишена военна готовност

Съюзниците от НАТО утвърдиха най-големия проект за противопоставяне против Русия от времето на Студената война, а организацията на Североатлантическия контракт ще поддържа 300 хиляди военнослужещи в режим на нараснала военна подготвеност, разгласи на срещата на върха на организацията във Вилнюс генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Оффнюз.

За желанието на НАТО за разполагане на жива мощ от 300 000 души по границата с Русия „ Политико “ с позоваване на източници от пакта написа още през март т. година Новото или развитото в дълбочина няколко месеца по късно е това, че бойците от силите за бързо реагиране ще бъдат извадени от хартиените проекти и ще бъдат персонализирани в проекти, подготвени за деяние, разяснява Яцек Тарочински, анализатор от Центъра за източни проучвания, представен от портала „ Interia “.

Според специалиста основа на действието в спешни обстановки ще бъдат три районни проекта – за Северния Атлантик и за европейската част на Арктика; за Източния фланг и за Средиземно и Черно море. Документите ще бъдат секретни, защото ще са съответни оперативни и бойни проекти.

Новият модел на силите на НАТО се появи още на срещата на върха в Мадрид и с него са свързани цитираните три районни отбранителни проекта.

 

Тези проекти ще бъдат структурата за това по какъв начин да се употребяват 300-хилядните сили при положение на рецесия или пълномащабна война.

 

В този смисъл даже съответно по географски области ще бъде посочено коя страна коя военна част на кое място и по какво време ще разположи – дотам на подробност, с категорично изтъкване на темпото на напредване при задействане, доставяне и прочие. Степента на подробност е по този начин, че няма да бъде посочено, да вземем за пример, че Испания ще разположи бригада в Литва, а, че Испания ще изпрати съответно свое поделение на съответно място, показва Тарочински.

Изпълнението на трите проекта би трябвало да бъде обезпечено с увеличение на средствата за защита, като 2 % от Брутният вътрешен продукт ще стане долната граница на разноските.

След Вилнюс се чака реформиране на военния капацитет на Европа с промяна на командните и силовите структури. От една страна, на равнище взаимни командвания – в Брунсум, Норфолк и Неапол, въпреки това, на равнище многонационални командвания на равнище войска, корпус и дивизия. Със сигурност това ще последва и подчиняването на съответни военни елементи на тези командвания. Тези звена би трябвало да бъдат осъвременени предпочитано в своите страни.

 

Те ще бъдат делегирани към районните отбранителни проекти, тъй че заради тази причина ще би трябвало да имат по-високо равнище на образование, финансови разноски и личен състав, разяснява специалистът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР