Съюзниците ни са ни информирали за един по-дълъг период, в

...
Съюзниците ни са ни информирали за един по-дълъг период, в
Коментари Харесай

Каракачанов за Сирия: Имахме информация от партньори в следващите 72 часа да сме предпазливи


Съюзниците ни са ни уведомили за един по-дълъг интервал, в границите на 72 часа, само че съответната информация за ударите в Сирия персонално аз и министър председателят получихме от работа „ Военна информация “. Това сподели вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов на въпрос за рецензиите на президента от през вчерашния ден, че съдружниците ни не са ни уведомили за ударите в Сирия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Не виждам съображение за рецензии в това отношение. В края на краищата нито са ни канили да участваме в сходни удари, нито ние сме взели участие, нито са желали някаква поддръжка и т. н. Така че не виждам за какво би трябвало по тази тематика още веднъж да търсим линии за разделяне “, добави Каракачанов. Информацията, която сме получили от съдружниците ни, по думите на Каракачанов, е била, че „ в идващите 72 часа би трябвало да сме внимателни, деликатни и в случай че има хора, ситуирани в дадени райони, бяха упоменати някои такива да не бъдат там “. „ Но съответната информация, че тази нощ ще се случи нещо, получихме от “Военна информация “, изясни той.

Военният министър не даде отговор на въпроса дали президентът е бил осведомен като висш главнокомандващ. “Нали се сещате, че ние получаваме информация и по-точно информацията дойде в МО по линия на нашите сътрудници. Няма да загатвам по линия на коя от партньорските служби дойде, само че тя беше в общ темперамент, че в идващите 72 часа са вероятни сходни дейности. А дали те са уведомили други министерства, най-вероятно са. Дали са уведомили президентската институция, аз не мога да ви кажа, тъй като не ги направляваме тези партньорски служби ”, сподели той.

Предстоящото посещаване на президента Румен Радев в Москва, Каракачанов разяснява, като сподели, че в тази обстановка е хубаво да има мостове. „ Хубаво е да има разговор. Така, че дали българският президент или българският министър председател ще посетят Москва, в случай че има такава покана, несъмнено, аз не намирам нищо неприятно в това “, означи още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР