Съюзниците на Украйнатрябва да увеличат натиска върху руския президент Владимир

...
Съюзниците на Украйнатрябва да увеличат натиска върху руския президент Владимир
Коментари Харесай

Британският финансов министър се срещна със Зеленски в Киев

Съюзниците на Украйнатрябва да усилят натиска върху съветския президент Владимир Путин, съобщи английският финансов министърДжереми Хънтпри своето посещаване в Киев, съобщи Дарик с позоваване на Пи Ей Медия и ДПА.

Хънт дойде в Украйна, откакто английското държавно управление разгласи, че отделя500 милиона английски лиривоенна помощ за Киев и откакто английският министър председател Риши Сунак даде обещание дълготрайна поддръжка за Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели на Хънт, че оказването на сериозна помощ на Украйна е доста значимо.

" Войната в Украйна бушува доста по-дълго време, в сравнение с мнозина смятаха, само че през днешния ден видях, че решимостта на украинския народ остава безспорна. Сега приятелите на Украйна би трябвало да окажатнатисквърху Путин, с цел да бъдат възобновени мирът и благоденствието в Европа - и ние сме решени да играем водеща роля. " - сподели Джереми Хънт.

" Сигурността на Украйна е наша сигурност и милиардите под формата на оръжия и съоръжение, които Англия е дала до момента, са единствено началото на дълготрайната ангажираност с поддръжката за Украйна в битката с Русия толкоз дълго време, колкото е належащо. " - посочи английският финансов министър.

" Искам да благодаря на Вас, на Вашия екип, на държавното управление, на премиера, на Народното събрание и на народа на Обединеното кралство, че сте с нас - с Украйна, от първите дни на войната ", обърна се Зеленски към Хънт.

" Разчитаме на вас. Вие сте същински сътрудници. " - посочи украинският водач.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР