Съюзниците, които разполагат с танкове, трябва да ги изпратят на

...
Съюзниците, които разполагат с танкове, трябва да ги изпратят на
Коментари Харесай

Шолц пред Мюнхенската конференция: Изпратете танкове на Украйна сега

Съюзниците, които разполагат с танкове, би трябвало да ги изпратят на Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц по време на Мюнхенската конференция по сигурността, представен от Агенция Франс Прес.

" Тези, които могат да изпратят такива танкове, в действителност би трябвало да го създадат в този момент ", съобщи Шолц и добави, че ще води " интензивна акция " за това съдружниците да подхващат дейности по въпроса.

Призивът на Шолц беляза трагично разменяне на функциите, защото в продължение на месеци той бе подложен на напън от страна на съдружниците да утвърди доставката на създадени в Германия танкове " Леопард " за Украйна.

Германия най-сетне отстъпи през януари и съобщи, че сама ще изпрати рота от 14 танка „ Леопард 2А6 “ за да събере дружно със съдружниците два танкови батальона за Украйна.

Но при последвалите договаряния с сътрудниците от НАТО се оказа мъчно да се събере нужният брой за цялостен батальон от по-модерните танкове „ Леопард 2А6 “.

В сряда немският министър на защитата Борис Писториус призна, че до момента съдружниците са събрали единствено " половин батальон " от 2А6 - в това число 14-те от самата Германия и три от Португалия.

Друг батальон ще бъде формиран от по-стари танкове „ Леопард 2А4 “, като главният вносител е Полша.

В Мюнхен Шолц съобщи, че Германия " ще способства за подкрепяне на нашите сътрудници при вземането на това решение, да вземем за пример посредством образование на украински бойци тук, в Германия, или посредством поддръжка с логистика и доставки ".

Продължават диалозите с Нидерландия, само че Берлин е срещу тя да изпрати 14-те танка 2А6, тъй като това би " отслабило оперативната подготвеност " на взаимната германско-холандска бригада, в която се употребяват. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР