Съюзниците и партньорите от НАТО са предоставили на Украйна 1550

...

Доставките от началото на войната през февруари миналата година представляват "повече от 98% от бойните машини, обещани на Украйна", заяви Столтенберг на пресконференция.

"Общо сме обучили и оборудвали повече от 9 нови украински бронирани бригади. Това ще постави Украйна в силна позиция, за да продължи да си възвръща окупираните територии", каза той.

Страните - членки на НАТО, също така предоставиха противовъздушни системи и артилерия, а Полша и Чешката република - самолети МиГ-29 съветско производство.

Хиляди украински войници бяха обучени да използват оръжия, произведени в НАТО.

Столтенберг подчерта тази "безпрецедентна военна подкрепа за Украйна", но предупреди, че "никога не трябва да подценяваме Русия".

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/08/27/063/fdd582f7856b4b321a5878e2be971b48_resized.jpeg" width="840" height="500">

Москва мобилизира повече сухопътни сили и е "готова да изпрати хиляди войници, докато игнорира високите жертви", каза той.

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/08/27/063/d0627d746388364c1b3c5a0f60b0b419_resized.jpeg" width="840" height="500">

Пред лицето на това, което изглежда ще бъде продължителен конфликт, страните от НАТО "трябва да запазят курса и да?13:25:28" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Съюзниците и партньорите от НАТО са предоставили на Украйна 1550" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

НАТО: Доставили сме на Украйна | BGNES

Съюзниците и сътрудниците от НАТО са дали на Украйна 1550 бронирани машини и 230 танка, с цел да образуват елементи и да й оказват помощ да си върне територията от съветските сили, съобщи ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Агенция Франс Прес.

Доставките от началото на войната през февруари предходната година съставляват " повече от 98% от бойните машини, обещани на Украйна ", съобщи Столтенберг на конференция.

" Общо сме обучили и оборудвали повече от 9 нови украински бронирани бригади. Това ще сложи Украйна в мощна позиция, с цел да продължи да си възстановява окупираните територии ", сподели той.

Страните - членки на НАТО, също по този начин предоставиха противовъздушни системи и артилерия, а Полша и Чешката република - самолети МиГ-29 руско произвеждане.

Хиляди украински бойци бяха подготвени да употребяват оръжия, създадени в НАТО.

Столтенберг акцентира тази " невиждана военна поддръжка за Украйна ", само че предизвести, че " в никакъв случай не би трябвало да подценяваме Русия ".

Москва активизира повече сухопътни сили и е " подготвена да изпрати хиляди бойци, до момента в който пренебрегва високите жертви ", сподели той.

Пред лицето на това, което наподобява ще бъде нескончаем спор, страните от НАТО " би трябвало да запазят курса и да продължат да дават на Украйна това, от което тя се нуждае, с цел да победи ", съобщи ръководителят на алианса.

Столтенберг съобщи, че на срещата на върха на НАТО през юли в Литва ще бъдат избрани проектите за " многогодишна стратегия за поддръжка " за Украйна.

Той също по този начин приветства диалога сред украинския президент Володимир Зеленски и китайския президент Си Дзинпин - първият им диалог след нахлуването на Русия в Украйна.

" Може би тази война ще завърши на масата за договаряния ", сподели Столтенберг.

Но той акцентира, че " Украйна сама взема решение какви са изискванията за договаряния и какъв формат би трябвало да имат възможните договаряния ".

Във всеки случай, сподели Столтенберг, " всяка опция за смислени договаряния изисква Украйна да разполага с нужната военна мощ, с цел да изпрати доста ясно обръщение на президента (Владимир) Путин, че той няма да завоюва на бойното поле ".

Миналата седмица представители на членовете на НАТО се събраха в Рамщайн, Германия, на диалози, чийто хазаин бяха Съединените щати, с цел да създадат обзор на отбранителните системи и доставките, от които Украйна твърди, че се нуждае.

Зеленски прикани западните съдружници да изпратят съвременни изтребители и ракети с огромен обхват на деяние, с цел да оказват помощ за отблъскването на съветските войски, само че страните от НАТО до момента не са решени за доставката на самолети западно произвеждане.

Кремъл се пробва да показа присъединяване на страните от НАТО в укрепването на защитата на Украйна като директно присъединяване на алианса в спора, което алиансът отхвърля. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР