Съюзниците и партньорите на НАТО са доставили почти всички обещани

...
Съюзниците и партньорите на НАТО са доставили почти всички обещани
Коментари Харесай

Столтенберг: Съюзниците са доставили почти всички обещани бойни машини на Украйнa

Съюзниците и сътрудниците на НАТО са доставили съвсем всички обещани бойни транспортни средства на Украйна, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ".

" Повече от 98% от бойните машини, обещани на Украйна, към този момент са доставени. Това значи над 1550 бронирани транспортни средства, 230 танка и друго съоръжение, в това число голямо количество муниции ", сподели той пред кореспонденти в централата на НАТО в Брюксел.

" Общо сме обучили и екипирали повече от девет нови украински бронирани бригади. Това ще сложи Украйна в мощна позиция да продължи да си връща окупирана територия ", добави Столтенберг на конференция с премиера на Люксембург Ксавие Бетел.

Той приветства.

Важно е Китай да разбере по-добре украинската позиция, добави Столтенберг, представен от кореспондента на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков, и означи, че Пекин към момента не е осъдил съветското нахлуване против Украйна.

Трябва Украйна да реши какви са изискванията и форматите за мирни договаряния. Всяка опция за смислени договаряния изисква Украйна да има нужната военна помощ, с цел да изпрати обръщение до съветския президент Владимир Путин, че няма да победи на бойното поле. Решение може да се откри на масата на договарянията, само че е значимо какво се случва на фронта, означи генералният секретар.

По неговите думи затова е значимо поддръжката за Украйна да продължава. Той още веднъж настоя, че помощта ще продължи, докато е належащо.

Не би трябвало да подценяваме Русия, тъй като това, което ѝ липсва като качество, Москва се пробва да навакса с количество, набират се нови военни за бойни дейности, разясни генералният секретар.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР