Съюзници на лишения от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални

...
Съюзници на лишения от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Съюзниците на Навални все още не знаят къде се намира той, нямат връзка с него от 6 декември

Съюзници на ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални обявиха, че към момента не е ясно къде се намира той, откакто затворническите управляващи оповестиха, че Навални към този момент не е в наказателната колония, където излежаваше присъдата си, съобщи Ройтерс.

Навални, някогашен юрист, който стана прочут с това, че се изправи против елита към президента Владимир Путин и го упрекна в корупция в голям мащаб, бе наказан през август по нови обвинявания, свързани с хипотетична екстремистка активност, като съдът добави още 19 години затвор към предходна присъда от 11 години и половина.

Неговите сътрудници, които се подготвяха за предстоящото му прекачване в наказателна колония със " специфична защита " - затворнически център с най-строги ограничения за сигурност по стандартите на съветската система за отнемане от независимост - обявиха, че Навални не е виждан от юристите си от 6 декември.

Адвокатът на Навални, Вячеслав Гимади, сподели, че чиновници на пандиза са съобщили през днешния ден пред съда, че Навални е напуснал наказателна колония ИК-6 в Мелеково, Владимировска област, на 235 километра източно от Москва. Те обаче не са дали никаква информация за това къде е бил отведен той.

" Къде е бил отведен, не е известно ", съобщи говорителката на Навални Кира Ярмиш, като добави, че на юристите е било казано, че той е напуснал наказателна колония ИК-6 на 11 декември. " Нека ви припомня, че юристите не са виждали Алексей от 6 декември. Защо не им е било разрешено да се срещнат с него, в случай че Алексей към момента е бил в ИК-6, не знаем ", означи тя.

Навални си завоюва поддръжка и удивление от разнородната съветска съпротива за това, че през 2021 година непринудено се върна в Русия от Германия, където се лекуваше от това, което западните лабораторни проби демонстрираха, че е било опит за отравяне с нервнопаралитично вещество . Самият Навални твърди, че е бил токсичен в Сибир през август 2020 година Кремъл отхвърля да се е опитвал да го убие и споделя, че няма доказателства за отравяне.

Поддръжниците на видния опозиционер показват Навални като съветската версия на трансформиралия се в президент след дълга битка против апартейда южноафрикански политик Нелсън Мандела, който един ден ще излезе на независимост от пандиза, с цел да оглави страната си. Руските управляващи обаче считат него и неговите поддръжници за екстремисти, свързани с американското Централно разследващо ръководство (ЦРУ), които се пробват да дестабилизират Русия. Москва забрани неговото политическо придвижване в страната, което принуди голям брой от почитателите му да избягат в чужбина, отбелязва Ройтерс
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР