Съюзникът на Сирия - Русия, осъди израелските въздушни удари по

...
Съюзникът на Сирия - Русия, осъди израелските въздушни удари по
Коментари Харесай

Русия осъди израелските въздушни удари по летището на Дамаск

Съюзникът на Сирия - Русия, осъди израелските въздушни удари по интернационалното летище на Дамаск и ги дефинира като рискови и провокационни, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че вчерашната бомбардировка може да изостри още повече напрежението в района, което така и така е подхранвано от войната в Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Решително осъждаме следващата провокационна израелска офанзива против значим обект от сирийската гражданска инфраструктура ", уточни Захарова. " Убедени сме, че сходна порочна процедура може да докара до извънредно рискови последствия, изключително в изискванията на внезапното изостряне на ситуацията в зоната на палестинско-израелския спор и провокираното от него районно напрежение ", добави тя.

Русия се намеси в гражданската война в Сирия през 2015 година на страната на президента Башар Асад и поддържа връзки и с други от враговете на Израел в района, в това число с Иран и " Хамас ". След началото на войната в Газа връзките сред Русия и Израел се утежниха, защото Москва неведнъж изтъкваше страданията на мирните палестински жители под обсадата на Израел и одобри делегация от висши функционери на " Хамас ", отбелязва Ройтерс.

Сирийската войска и проправителствен вестник оповестиха, че вчерашните израелски удари са извадили от строя летището в Дамаск и са наложили идващите полети да бъдат отклонявани другаде.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР