Съюзът за стопански инициативи изпрати становище до Оперативна работна група

...
Съюзът за стопански инициативи изпрати становище до Оперативна работна група
Коментари Харесай

ССИ излезе със становище до „Оперативна работна група за подобряване на бизнес средата“ към МИИ

Съюзът за икономически начинания изпрати мнение до " Оперативна работна група за възстановяване на бизнес средата " към Министерство на стопанската система и промишлеността.

В тази връзка от организицията оферират да бъде основана обособена работна група, формирана от излъчени от всички страни адвокати, която категорично да се занимае правния разбор и оценката на въздействието на препоръчаните законопроекти.

От ССИ смятат, че предвид на опциите на служебния кабинет, МИИ би трябвало да насочи напъните си е софтуерният фактор с акцент цифрова промяна за основаване на конкурентно преимущество за българския бизнес.

Специално внимание постанова и обществения детайл с акцент върху професионалната преквалификация, тъй че да бъде приспособена работната мощ към потребностите на трудовия пазар.

Министерството на стопанската система следва да подкрепи бизнеса с изключение на като даде осведомителна поддръжка, по този начин и като насочи напъните си към развиването и търсенето на нови външни пазари и снабдители посредством мрежата на комерсиалните аташета. Необходимо е да се създаде и проект за представяне на българската бизнес среда като привлекателно място за вложения, показват от ССИ.

Всички старания за основаване на удобна бизнес среда обаче биха били напразни, в случай че не се подхващат незабавни ограничения за оптимално ограничение на корупцията и възстановяване качеството на обществените услуги, заключават от организацията в изпратеното си мнение до Министерство на стопанската система и промишлеността.

Ето и цялостния текст на мнението на организацията, което е адресирано до Станислава Ялъмова:

Връзка с предоставената ни опция да дадем оферти по отношение на подобряването на бизнес средата в Република България, с които бихме желали да се запознае работната група, излагаме следното мнение:

Условията, в които оперира бизнесът в Република България може да се преглеждат като макро и микро бизнес среда. Макро бизнес средата има следните съставни елементи - политика, стопанска система, обществено развиване, околна среда, софтуерно развиване и несъмнено правна среда (P.E.S.Т.E.L). Анализът на настоящите нормативни актове и предлагането на нови законопроекти в миг, когато няма конституирано Народно заседание не би следвало да бъде приоритет . Условията на рецесия, породена от пандемия и война постановат императивно работодателските организации, синдикатите и страната да обединим старания. Защото само в случай че обединим старания можем да управляваме бизнес средата, а освен да се приспособяваме. И единствено такава демонстрация на интензивност ще докара до проактивност, която ще трансформира опасности във благоприятни условия.

Оценяваме нуждата от обзор на нормативната база и оферти за привременни законодателни ограничения, тъй че при конструирането на новия постоянен кабинет, той да има основата, върху която да гради политиките си. В съответния случай одобряваме разглеждането на правната рамка като детайл от бизнес средата единствено в подтекста на осъществяването на уговорките на страната по Плана за възобновяване и резистентност. Поради тази причина предлагаме да бъде основана обособена работна група, формирана от, излъчени от всички страни адвокати , която категорично да се занимае правния разбор и оценката на въздействието на препоръчаните законопроекти.

Служебният кабинет може да повлияе на макросредата посредством подзаконови нормативни актове, които са част от компетенциите на Министерски съвет. С оглед на това, съставен елемент на макросредата, който считаме за приоритет и към който считаме, че Министерството би трябвало да насочи напъните си е софтуерният фактор с акцент цифрова промяна за основаване на конкурентно преимущество за българския бизнес .

Специално внимание постанова обществения детайл с акцент върху професионалната преквалификация, тъй че да бъде приспособена работната мощ към потребностите на трудовия пазар .

Тристранното съдействие разполага и с доста благоприятни условия за влияние върху микро бизнес средата , главните съставни елементи, на която са клиент, съперник, снабдител, медиатори и контактни групи, включващи институциите на държавната власт. В тази връзка високо ценим извършената годишна работна среща на икономическите съветници, дълготрайно командировани в Службите по търговко-икономически въпроси (СТИВ) с представители на българските бизнес организации и асоциации, както и основаването на работна група за " Набелязване на нови процедури за работа със Службите по търговко-икономически въпроси. " Министерството на стопанската система следва да подкрепи бизнеса с изключение на като даде осведомителна поддръжка, по този начин и като насочи напъните си към развиването и търсенето на нови външни пазари и снабдители посредством мрежата на комерсиалните аташета. Необходимо е да се създаде и проект за представяне на българската бизнес среда като привлекателно място за вложения.

Всички старания за основаване на удобна бизнес среда обаче биха били напразни, в случай че не се подхващат незабавни ограничения за оптимално ограничение на корупцията и възстановяване качеството на обществените услуги.

В умозаключение ние от Съюз за стопанска самодейност показваме подготвеност за подпомагане при правенето на ограниченията и политиките за ръководство на рисковете в бизнес средата, които следва да бъдат приоритет на работната група.

С почитание,

Алексей Петров

Изпълнителен шеф на Съюз за стопанска самодейност представител на ССИ

в „ Оперативна работна група за подобравяне на бизнес средата ”

* наличие на ССИ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР