Съюзът на демократичните сили излезе с очаквана позиция, след като

...
Съюзът на демократичните сили излезе с очаквана позиция, след като
Коментари Харесай

СДС скочи на президента заради Кирил Петков

Съюзът на демократичните сили излезе с предстояща позиция, откакто Конституционен съд огласи решението си по отношение на проблема с двойното граждансто на Кирил Петков. Партията, която на изборите се явява като съдружен сътрудник на ГЕРБ заяви, че изрично упорства Румен Радев да поеме своята конституционна, политическа и морална отговорност и да се отегли от поста Президент на Република България. Това написаха от Съюз на демократичните сили за медиите.

Вижте позицията на Съюз на демократичните сили:

Днешното решение на Конституционния съд демонстрира ясно, че Радев е нарушил Конституцията и президентският Указ за назначението на Кирил Петков за длъжностен министър на стопанската система е противоконституционен.

Ако го е направил несъзнателно, това значи, че той не е за този пост и екипът му също не дава отговор на условията на заеманите длъжности.
Ако е съзнателно, то Румен Радев е задължен неотложно да подаде оставка и да отегли своята кандидатура в интерес на Илияна Йотова.

Ние надълбоко се съмняваме в неговите морални качества, само че сме длъжни да го призовем към малко разсъдък, отговорност и честност.

Г-н Радев, освободете България от вашето наличие на Дондуков 2.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР