Съюзът на българските писатели и община Стрелча обявяват конкурс за

...
Съюзът на българските писатели и община Стрелча обявяват конкурс за
Коментари Харесай

Връчват за трети път Националната литературна награда “Богдан Овесянин“

Съюзът на българските писатели и община Стрелча афишират конкурс за Национална литературна премия „ Богдан Овесянин ”. През ноември Община Стрелча ще връчи за трети път тази премия по отношение на годишнината от основаването на гимназията в града. Датата ще бъде оповестена в допълнение.

Наградата се дава за изцяло творчество. Присъжда се за достижения в региона на българската литература, за проучвания върху творчеството на Богдан Овесянин и за популяризирането му. С премията се удостояват модерни български поети, писатели, литературни критици и откриватели в родната литература.

Община Стрелча ще събира оферти за отсъждане на Национална литературна премия „ Богдан Овесянин ” в период до 5 ноември 2022 година

Номинации могат да вършат институции, креативен организации, сдружения, профилирани литературни издания и Неправителствени организации, свързани с литературата.

Комисия в състав: Боян Ангелов – Председател на Съюза на българските писатели, представител на Съюза на българските писатели, Иван Гранитски – член на управителния съвет на Съюза на българските писатели, представител на Съюза на българските писатели, Яко Бойчев - член на Съюза на българските писатели, представител на община Стрелча.

Стойността на премията е 1000 /хиляда/ лв. и плакет, обезпечени от Община Стрелча и Почетна грамота от Съюза на българските писатели.

Наградата е учредена през 2014 година като израз на самопризнание към личността и гения на създателя и пръв шеф на гимназията в Стрелча Богдан Овесянин и 70 години от основаването на гимназията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР