Съюзът на българските журналисти организира тържествен концерт по случай 180-годишнината

...
Съюзът на българските журналисти организира тържествен концерт по случай 180-годишнината
Коментари Харесай

СБЖ чества свои славни юбилеи под патронажа на президента Румен Радев

Съюзът на българските публицисти провежда церемониален концерт по случай 180-годишнината от зараждането на българския периодически щемпел и 130-годишнината от основаването на проведено журналистическо придвижване в България, оповестява профилираният уебсайт на приетата у нас и на открито съсловна организация.

Концертът ще се състои на 15 май т. година от 18.00 ч. в Държавния язвителен спектакъл „ Алеко Константинов ”. Събитието ще е под патронажа на президента на Република България. Слово за двата славни юбилея на родната публицистика ще произнесе ръководителят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова.

Както е известно, през 1844 година в град Смирна Константин Фотинов издава първото българско от време на време печатно издание – списанието „ Любословие ”, а през 1905 година е учредена първата журналистическа организация – Дружеството на столичните публицисти, чийто последовател е Съюзът на българските публицисти.

В отдадения на юбилеите концерт ще вземат участие известните музиканти проф. Ангел Станков, проф. Йосиф Радионов и Зорница Радионова, оперната певица Салина Александрова, вокалните ансамбли „ Мистерия на българските гласове ” и  „ Светоглас ”, дуетът братя Аргирови, изпълнителите Щерион Пелидов, Теодора Радилова, Паскал и други Ще има и интернационалните музикални поздрави от реализатори от Китайската национална република и Република Корея. Водещи на програмата ще са Йоана Драгнева и Драгомир Драганов.

Съюз на българските журналисти кани на концерта журналистическата гилдия, като ще изпрати и специфични предложения на други креативен съюзи и организации, както и на ред публични посетители .

В залата на Сатиричния спектакъл, където ще се състои концертът, ще се влиза против годна членска карта на Съюз на българските журналисти, годна публицистична журналистическа карта или против покана. Заедно с членовете на Съюз на българските журналисти и с сътрудниците с журналистически карти ще бъдат допускани и техните фамилии и близки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР