Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация (ФИА) стартират

...
Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация (ФИА) стартират
Коментари Харесай

3 500 души загиват всеки ден в катастрофи по света

Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация (ФИА) започват акцията „ 3500 живота “ за 2018 година със стотици апели за деликатно шофиране и съблюдаване на разпоредбите в цялата страна.

3 500 души умират всеки ден в пътни произшествия по света, което прави 1.25 милиона съдбовни произшествия на година, а 500 от тях са деца. България заема челната позиция в черната статистика с 96 починали на всеки 1 милион души население.

В България единствено през 2017г. са регистрирани 6888 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 682 и са ранени 8680. Трагичната статистика визира всички участници в придвижването. От починалите през 2017 година близо 50% са водачи, пасажери са 27% и пешеходци са 23%.

Изключително обезпокоително е, че в 95% от тежките пътни произшествия съществена причина е нарушение/я на водачи. Най-често това са несъобразена скорост, нахлуване в насрещно придвижване, неочаквана смяна на посоката и лишаване на преимущество.

Именно по тази причина СБА ще продължи интензивно да поддържа акцията „ 3500 жиовта “ в България и през 2018г. с нови лица и послания. Сред тях са артистът Фарел Уилямс с „ Паркирай телефона, когато шофираш “, водачът от Формула 1 Фелипе Маса с „ Погледнете преди да пресечете “, лекоатлетът Йохан Блейк със „ Спазвай ограничаването на скоростта “ и тенисистът Рафаел Надал с „ Проверявай гумите си постоянно “.

“За нас в СБА борбата против тази трагична статистика е значима цел. Но единствено дружно можем да създадем пътната сигурност приоритет за всички. С акцията „ 3500 ЖИВОТА “, с „ Най-добър млад водач на България “, с „ Акция Зима “ и други начинания, както и с нашите сътрудници дружно ще реализираме по-безопасни пътища “ – сподели инж. Емил Панчев, ръководител на СБА.

За втора поредна година Съюзът също ще организира серия от събития „ Дни на безвъзмездни услуги “ в съществени градове, където всеки български водач ще може да ревизира гратис техническото положение на своя автомобил (светлини, гуми, спирачки, окачване и др.), а също да получи препоръки за безвредно и икономично шофиране. Автомобилни вносители, сътрудници на СБА, пък ще вършат тест-драйв, като ще разпространяват системи за безвредно ръководство измежду посетителите.

Кампанията „ 3500 ЖИВОТА “ цели да направи пътната сигурност публично значима идея за жители, държавни управления, бизнес организации и други. За да реализира това ФИА със съдействието на своите членове – 246 автомобилни клубове в 75 страни, организира масирана рекламна акция и обособени събития за по-голяма осведоменост. Напрактика това са 50 000 билборд местоположения в 900 града, а вложените средства за реклама са близо 10 млн. евро. Само за 6 месеца акцията реализира 1.4 милиона импресии във Facebook, над половин милион в Twitter, и над 900 000 в Instagram.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР