„Съюзът ХДС/ХСС, с кандидат Ангела Меркел, получава спрямо предишните избори

...
„Съюзът ХДС/ХСС, с кандидат Ангела Меркел, получава спрямо предишните избори
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Гледайте Германия, мислете за България

„ Съюзът ХДС/ХСС, с претендент Ангела Меркел, получава по отношение на предходните избори 2013 година с 8% по-малко поддръжка, социалдемократите – с 5% по-малко поддръжка. За първи път в следвоенната история на Германия в Народното събрание влиза извънредно дясната партия „ Алтернатива за Германия “ с близо 13%.

Изключително значимо е какво ще се случи в Германия в идващите дни, освен за немския народ, а и за бъдещето на Европейски Съюз, при образуването на държавното управление “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Тя е на мнение, че една причина убягва от мненията и анализите за случилото в Германия.

„ Тя е изговорена от нас още през април месец – „ огромните обединения унищожиха систематичните партии, унищожиха обичайна политика, унищожиха идеологическите разлики и кардиналните разногласия сред ляво и дясно “, напомни тя.

Според нея една от аргументите да се стигне до този резултат в Германия са безпринципните огромни обединения, безпринципното обединение на ползи на политическата класа и политическото статукво, за сметка на идеологията, идеологическите разлики и програмните разлики.

„ Получава се по този начин, че политиците от разнообразни политически партии и идеологии се събират поради личния си интерес, а не в името на интереса на хората. Резултатът е това – раждат се несистемни партии, националистически, екстремистки и други “, акцентира тя.

„ Времето потвърди, че сме били прави да не влизаме в коалиция с ГЕРБ - тя би била безпринципна. Това го споделяме на свои и непознати, които от изборите до през днешния ден работят намерено или подмолно за такава коалиция “, заключи Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия с национална акция за Бюджет 2018


Корнелия Нинова уточни, че се намираме в предбюджетна обстановка.

"Готови сме с бюджетната си прогноза, макрорамката, съответните оферти по бюджета за другите браншове. От идната седмица започваме районни и национални полемики по браншове за Бюджет 2018 година ", изясни тя.

По думите й, за разлика от ГЕРБ, които сега готвят бюджета на мрачно и ще го сервират в последния миг в Народното събрание, ще го претупат за две нощи, както се случва, Българска социалистическа партия подхожда назад – потегля се от долу - от срещите с хората, учители, земеделци, лекари, потребителски организации, хора с увреждания, организации на майки.

"Започваме разискването на политиките на бюджет 2018 г с тези професионални и обществени пластове, с цел да можем, като влезем в Народното събрание, да влезем със самочувствието, че представляваме техните ползи и ги отстояваме в Бюджет 2018 година Започваме с образованието, което е приоритет за нас. "- заключи Корнелия
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР