Съюз на едноръките джентълмени – така нарекохме сегашната сглобка в

...
Съюз на едноръките джентълмени – така нарекохме сегашната сглобка в
Коментари Харесай

Нинова: Управлява ни сглобка на многоръки търгаши, сложили на тезгяха българския народ

„ Съюз на едноръките джентълмени – по този начин нарекохме сегашната сглобка в нейното начало. Защото, тогава говореха за джентълменско съглашение, само че преди този момент по един представител на ПП-ДБ и от ГЕРБ бяха дали обещание да си отрежат по една ръка, в случай че се съберат. Та, това нещо – Съюзът на едноръките джентълмени, се трансформира за 6 месеца в сглобка на многоръките търгаши. Защото те трансфораха политиката в вземане-даване. Само, че на тезгяха е България и ползата на българския народ. И се търгуват всеки ден или по няколко пъти дневно. И всеки ден, вие българските жители, получавате доказателства за тези наши думи “.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада през днешния ден.


Лидерът на Българска социалистическа партия цитира събитията единствено през последните няколко часа: „ Кирил Петков в коридорите: „ Дерогацията би трябвало да се приключи от 1 март, приканвам ГЕРБ да си спазят и тази сделка “. Борисов, в коридорите: „ Когато нещо е контрактувано с нас, то минава. Дерогацията би трябвало да влезе незабавно. Гарантирам, че в случай че влезе дерогацията, ГЕРБ няма да мръдне. Ако мръдне си депозирам оставката “, уточни Корнелия Нинова и добави:
„ ГЕРБ освен мръдна, ГЕРБ направи салто мортале. Три оставки би трябвало да подаде до тази вечер Борисов “.


Тя продължи с хронологията като изясни, че го прави, тъй като очевидно някои от народните представители, изказващи се от трибуната, явно не знаят развиването на събитията.
„ Следва трибунка - към този момент взаимна, сред едноръките търгаши, в която декларират - още през днешния ден, в този момент, в късния следобяд ще има нов план за преустановяване на дерогацията. Не след седмица, не след две. Днес следобяд ще има нов план. И запитани от публицистите - Борисов за какво е приказвал по този начин, и по кое време ще си подаде оставката, забележете, кой им дава отговор: Движение за права и свободи споделят - това е персонално мнение на Борисов “, съобщи Корнелия Нинова и уточни:
„ Значи Борисов прави своите лични депутатите на маймуни. Вкарва ги сутринта тук - изключителна точка, изключителна комисия. Те гласоподават „ за “. Той щял да си подаде оставката, в случай че стане назад. Само че в този момент стана назад и те ще гласоподават назад. От друга страна, Движение за права и свободи отписаха Борисов. Казаха, че това е персонално мнение, кой ще се преценява с персоналното му мнение. Самият той споделя, че ще подава оставка “, сподели водачът на Българска социалистическа партия и се обърна към ръководещите: „ Ето това е резултатът от напъните ви, сякаш да се погрижите за българския интерес “.


По думите й народните представители от Българска социалистическа партия вярно слагат въпроса за какво по този метод, без процедура се изтеглят законопроекти. „ Въпросът е значим от процедурна позиция, само че е по-голям всъщност. Защо се прави това? Защо се изтеглят двата законопроекта пък следобед ще има един трети. Защото и този проблем е въпрос на вземане-даване. Те го отдръпват не просто тъй като е завършил, а тъй като не са се разбрали кой да съсипе или присвои тази компания. Това е повода за това превиване към този момент един месец: ту напред - ту обратно, иде ми - пристигна ми, внасяй закони - изтегляй закони. Унижава не нас - вас. Просто не знам по какъв начин се чувствате “, сподели още Корнелия Нинова.


„ Това е следващото доказателство за ползите, които държат сглобката. За лепилото, което е единствено пари. И в действителност България е на тезгяха. Върви обикновен вземане-даване. Състезават се кой по-евтино да ни продаде и кой повече да се обогати при тази продажба на България “, заключи Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР