Сайтът на „Уикилийкс” беше подложен на успешна атака от саудитската

...
Сайтът на „Уикилийкс” беше подложен на успешна атака от саудитската
Коментари Харесай

Саудитска хакерска група атакува сайта на Уикилийкс

Сайтът на „ Уикилийкс” беше подложен на сполучлива офанзива от саудитската хакерска група „ Ауърмайн”. Групата стана известна с хакването на профилите на известни персони и организации в обществените мрежи, осведоми бТВ.

Според тяхно изказване в „ Туитър” сегашната офанзива е подготвяна няколко месеца.

„ Здравейте, това е „ Ауърмайн”, не се тормозете това е просто тест... дрън-дрън, о чакайте, това не е тест на сигурността! „ Уикилийкс”, спомняте ли си момента, когато ни предизвикахте да ви хакнем? „ Анонимните”, спомняте ли си, когато се опитахте да ни разкриете посредством подправена информация, че сме хакнали „ Уикилийкс”? Ето! Една група победи всички ви! Нека да създадем хаштага #WikiLeaksHack прочут в „ Туитър”, гласеше известието което виждаха посетителите на „ Уикилийкс”.

Мишени на „ Ауърмайн” са били профилите на компании като „ Нетлфикс”, Ейч Би Оу, „ Сони”, „ Марвел”, „ Гугъл”, както и на известни персони като шефа на „ Фейсбук” Марк Зукърбърг, шефа на „ Гугъл” Сундар Пичаи, някогашните шефове на „ Туитър” Дик Костоло и Ев Уилямс. Техни цели станаха и футнолните клубове „ Барселона” и „ Реал” (Мадрид).

Това не е първият случай на хакерска офанзива на „ Ауърмайн”, осъществена поради възмездие за вести, свързани с групата. Сайтът на „ Бъзфийд” беше нападнат през 2016 година тъкмо с този мотив.

„ Хакнати сте от екипа на „ Ауърмайн”, идващия път не споделяйте подправени вести за нас, в този момент притежаваме базата ви данни. Следващия път ще я създадем обществена, в случай че се закачате с нас”, написаха тогава те.

От „ Уикилийкс” за момента не са излезли с публично мнение по случая.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР