Сайтът https://zname365.com публикува извадка от СРС по делото срещу кметицата

...
Сайтът https://zname365.com публикува извадка от СРС по делото срещу кметицата
Коментари Харесай

Сайт пусна част от СРС-то по делото на Десислава Иванчева, Фандъкова е вътре

Сайтът https://zname365.com разгласява извадка от СРС по делото против кметицата на столичния квартал "Младост " Десислава Иванчева. Препечатваме материала едно към едно:
„ Ето за какво крият СРС-тата – Фандъкова ултимативно: Или взимаш парите, или аз ще подпиша, вместо теб… Скандалът с кметицата на Младост ще се трансформира в лебедовата ария на властта, в случай че се окажат правилни последните изтекли информации. Според почтени, и възмутени от протичащото се, чиновници на Комисията за битка с корупцията, на СРС-тата към Иванчева фактически са “светнали” доста неща, и те засягат най-висшите етажи на властта. Това е повода въпросните СРС-та да се крият, и даже 2 правосъдни състава да не могат да ги видят. До редакцията ни доближи свален текст от записите. Пускаме го без редакции:
Разговор сред Петко Дюлгеров (бивш кмет на "Младост " от ГЕРБ, сподвижник на Фандъкова) и Десислава Иванчева:

“ПД: …Тя ще пусне преписката напряко от общината, не можеш да я спираш до безспир.

ДИ: Аз не желая да я спирам до безспир, желая единствено като другите – да оправи някоя градинка или детска площадка. Тая система работи.

ПД: Работи, само че това си е изнудване. Караш ги да вършат нещо, което не им е обвързване.

ДИ: Е, другояче кварталът на какво наподобява? Всеки строи и зарязва всичко. Пълна скотщина. Нека тия милионери да създадат нещо за хората.

ПД: Както и да е, Ваклин си е опекъл работата в ГЕРБ. Той познава и Борисов. Разбрали са се. Фандъкова може да подпише вместо теб.

ДИ: Ами да подписва, тъкмо на изборите ще покажа на народа кой бетонира квартала.

(следва дребна пауза)

ПД: Виж в този момент, кметицата не желае да се карате. Ваклин към този момент е подготвен с парите. Ако не подпишеш ти, Фандъкова ще подпише. Може да вземеш част. Пък в случай че искаш, след това с тях поправи някоя площадка.

ДИ: Да взема рушвет, и с него да коригирам площадките?

ПД: Ами то е същото – дали го взимаш и ти ги оправяш, или напряко Ваклин ще ги оправи, каква е разликата? Щом си толкоз почтена, ето по този начин направи – и няма да се скараш нито с Фандъкова, нито с никой. Всички ще са удовлетворени.

(следва пауза)

ДИ: Правете каквото желаете, аз парите няма да ги докосвам. Ще му подпиша преписката, ти си носи парите на Фандъкова.

ПД: И нея ли да увещавам да строи площадки? Нали знаеш, че в тая партия каквото влезе, не излиза. Ако не вземеш твоя дял, няма да има площадки.

(следва пауза)

ДИ: Добре, взимай парите, като свършим всичко, ще забележим какво ще вършим с тях…”

Това е записът, свален в текстов тип. Само това ни предоставиха. Вероятно има и други диалози, а и в този има спомагателни част.
Но сигурно стават ясни много неща. На първо място, за какво ще се дава рушвет на малък областен кмет, като Фандъкова може да направи същото. Очевидно подкупът е при огромния кмет, при който е действителната власт.
Става ясно и, че Иванчева склонява да подпише, тъй като няма различен избор – и без нея градежът ще мине.
А парите явно не са докосвани от нея, тъй като тя още се чуди да взема ли нещо.
От записа не излиза наяве кой какъв дял би взел. Т.е. от тези 70 хиляди евро, какъв брой са за Фандъкова и какъв брой за Иванчева и нейните площадки.

https://zname365.com “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР