Сайтът Дневник“ е направил внушение, че Камарата на геодезистите в

...
Сайтът Дневник“ е направил внушение, че Камарата на геодезистите в
Коментари Харесай

С фалшиви новини „Дневник“ манипулира за плаж Корал

Сайтът „ Дневник “ е направил подстрекателство, че Камарата на геодезистите в България (КГБ) приказва от името на целия отрасъл по проблема с плаж Корал, сподели инспекция на „ Труд “.

Позицията на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е оповестена в понеделник от интернет изданието на Иво Прокопиев, като на никое място не е маркирано, че става дума за дребна неправителствена организация (НПО). Според информацията на формалния й уебсайт в нея членуват 5 души. Един от тях е близкият до „ зелените “ и протестърите от „ Да, България “ Йоан Каратерзиян, който е ръководител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Малката Неправителствени организации няма нищо общо с представителната Камара на инженерите по геодезия (КИГ), основана през 2006 година. В същия ден, когато „ Дневник “ пусна цялостното с политически претенции мнение на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), от формалната браншова организация разгласиха позиция, в която се разграничават от сътрудниците си (виж първото каре).

Труд “ се свърза с ръководителя на Управителния съвет на Камарата на инженерите по геодезия Милен Димиев с цел да обясни имат ли двете организации нещо общо.

„ Това е Неправителствени организации от 4-5 души. Просто е с сходно на нашето име, което, за жалост, се позволява от закона. Жалкото е, че постоянно техни обществени изяви се свързват с нас. Ние към този момент се разграничихме от тяхното мнение за Корал, тъй като в него има политически претенции “, изясни Димиев.
В мнението на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), подписано от Йоан Каратерзиян, има условия към министрите на туризма и районното развиване.

Едно от тях е страната да отчужди частния парцел зад плажа, който е благосъстоятелност на испанския мегаконсорциум Ибердрола груп. Дружеството с голяма интернационална активност и милиарди евро оборот има проект да построи екологично населено място по всички международни стандарти, само че това не се харесва на „ зелените “.

Откакто Ибердрола груп се пробва да влезе във притежание в купения за 40 милиона лв. парцел, „ еколозите “ слагат ултиматуми на страната да откупи назад земята, тъй като там имало блатни кокичета и дюни, т.е. мястото е предпазена територия.

Още в края на април „ Труд “ попита Министерството на околната среда и водите има ли редки растителни типове в региона. Оттам оповестиха, че няма данни за такива.

През април Ибердрола груп изпрати отворено писмо до медиите поради митингите на „ зелените “ (виж второто каре).

Позицията на оригинала


Ето позицията на Камаратана инженерите по геодезия от 11 юни. Тя може да бъде открита на уеб страницата на организацията.

Камара на инженерите по геодезия (КИГ), основана според Закона за геодезията и картографията през 2006г., се дистанцира от обществените изказвания и мероприятия в последните дни на друга организация – Камара на геодезистите в България (КГБ), нейният ръководител – господин Каратерзиян и половин дузината членове на така наречен камара. Изявленията на господин Каратерзиян, както и условията му към някои министри и обществени лица, НЕ СА СВЪРЗАНИ С ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ И НЕ СА ПОДКРЕПЕНИ ОТ КИГ!

Типично за „ еколозите “: Пак акция против вложител

Манипулациите на „ зелените “ за Корал са в техен жанр – това е следващата им акция против основен вложител с план за милиони, който ще способства за развиването на българския туризъм и стопанската система на страната.

Такива войни „ еколозите “ водят освен против частни начинания. В момента те вършат всичко допустимо да спрат градежа на лот 3.2 от автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле с лъжата, че аутобанът е рисков за природата в пролома.

Но в проблема с Корал има и друго – „ зелените “ къмпингуват нелегално там цяло лято, като не заплащат за разпънатите палатки и паркираните напряко върху пясъка каравани и одобряват плажа като своя благосъстоятелност. Това означават и от Ибердрола груп в писмото си до медиите от април.

„ Направихме тревожно изобретение: Някои от тези неправителствени организации (които стачкуват – б.а.) участваха и се интересуваха от употребата на морския бряг на Корал. Според нашата информация, в продължение на няколко години, са взимани такси от хора, които къмпингуват или са спрели с каравани в региона. Никога не сме оправомощили никого да употребява земята за тази или друга цел. В резултат на това, след всяко лято, тонове отпадък трябваше да се събират и част от природата в региона бе унищожена, заради неконтролируемия вход на всички типове транспортни средства, противозаконен къмпинг, палене на огньове и други “, написаха от „ Ибердрола “.

Те допълниха че оградили земята си, тъй като идвал летният сезон и желаят да запазят инвестицията си от следващото замърсяване, което на процедура унищожава природата в парцела.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР