Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нашите военнослужещи от

...
Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нашите военнослужещи от
Коментари Харесай

Каракачанов: Изтеглянето на българския контингент от Афганистан е правилно решение

„ Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нашите военнослужещи от Афганистан и това е вярното решение “. Това съобщи вицепремиерът по сигурността и министър на защитата през днешния ден, 5 май, оповестиха от МО.
Министър Каракачанов и началникът на защитата поздравиха посредством видеоконферентна връзка националните командири на българските военни контингенти, участващи в интервенции и задачи в Афганистан, Грузия, Босна и Херцеговина, Косово и Мали във връзка 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска. Във видеоконферентната връзка взе участие и командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров.
Към момента 165 военнослужещи извършват воинския си дълг зад граница. В обичайна видеоконферентна връзка командирите на частите, изпълняващи задания в задачи и интервенции на НАТО и Европейския съюз, рапортуваха за положението на контингентите и осъществяването на поставените им задачи и задания.
Националният пълководец на 42-рия български контингент в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка “ – Афганистан полковник Павлин Велков рапортува, че в подтекста на идното евакуиране обстановката остава напрегната и несигурна. Българският контингент сполучливо извършва задачата си, ползват се ограничения за отбрана на персоналния състав от разпространяването на COVID-19. На територията въз основата не са регистрирани случаи на ковид.
„ Искам да Ви пожелая за оставащите седмици до началото на изтеглянето на първо място здраве на вас и целия персонален състав. Въпреки комплицираната обстановка в Афганистан, вие продължавате да изпълнявате своята задача по един заслужен метод “, акцентира Красимир Каракачанов.
 Остава домашната карантина за военнослужещите от задачите зад граница Остава домашната карантина за военнослужещите от задачите зад граница
Остава домашната карантина за военнослужещите от задачите зад граница. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Рад...
„ След като в средата на април на изключителна среща на министрите на защитата и на външните работи НАТО взе решение за завършек на задачата в Афганистан и евакуиране до месец септември, пред Вас стои виновната задача да приключите задачата проведено, спазвайки ограниченията за сигурност и противоепидемичните ограничения “. Това съобщи от своя страна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Командирът на българския контингент в интервенцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ АЛТЕА “ полковник Анастас Бакалов рапортува, че ситуацията остава релативно спокойна и постоянна.
Подполковник Петко Поповски, пълководец на военно формирование от Въоръжените сили на Република България за присъединяване в интервенцията на стабилизиращите сили на в Косово /KFOR/ също рапортува за спокойна конюнктура макар динамичната във вътрешнополитически проект обстановка. Министър Каракачанов сподели, че тази задача е най-близо до българските граници и по тази причина е може би една от най-важните. Във връзка със международната пандемия адмирал Ефтимов бе безапелационен, че политическото и военното управление на Министерството на защитата стоят твърдо зад сигурността на контингентите ни зад граница и са подготвени да реагират при всяко изменение на ситуацията.
Началникът на медицински екип и народен пълководец на българския контингент в задачата на Европейския съюз за образование в Мали лейтенант Венцислав Димов рапортува, че няма сведения за опасност против българския контингент. Той благодари за оказаната цялостна поддръжка от страна на управлението на Министерството на защитата и Военномедицинската академия. Министър Каракачанов и адмирал Ефтимов акцентираха високото равнище на българската военна медицина, потвърдено и в битката с пандемията с COVID-19 през миналата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР