Съвсем скоро ще можем да си носим смартфона, увит около

...
Съвсем скоро ще можем да си носим смартфона, увит около
Коментари Харесай

Малки и големи чудеса в новата „Наука“

Съвсем скоро ще можем да си носим смарт телефона, завит към китката, а таблета – на тъничко руло в джоба. Това са единствено част от прогнозите на интернационалния екип, подготвил новата енциклопедия „ Наука “ ( “Книгомания “). Тя към този момент може да се откри по книжарниците у нас, преведена на български език.

В тази богато илюстрирана книга, цялостна с любопитни обстоятелства от физиката, химията и биологията, става дума и за по този начин наречените материали на бъдещето. Засега екраните на устройствата, които ни заобикалят, са твърди, само че новите ще са направени от основания на въглеродна основа графен – а това значи еластичен тъчскрийн и хиляди нови благоприятни условия, в това число изпускане без чупене.

Е, заплахата от пристрастяване към сърфирането в интернет остава, само че родителите си знаят...

Други екипи учени работят върху нови материи за защитно облекло, които ще се втвърдяват като ризница при удар. Така ще намалеят раните на дребните колоездачи и кънкьори, а това ще е и огромен плюс за всички възрастни, фенове на рисковите спортове или упражняващи рискови специалности.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР