Съвсем скоро приключи емблематичното събитие в покер средите – ежегодните

...
Съвсем скоро приключи емблематичното събитие в покер средите – ежегодните
Коментари Харесай

Българи с рекордни успехи на Световните серии по покер



Съвсем скоро завърши емблематичното събитие в покер средите – годишните Световни серии по покер. Серията шампионати, които се организират още от предишния век в Лас Вегас, коронясаха новия международен първенец – американецът Джон Син. Освен интернационално самопризнание, играчът завоюва и невероятната премия от близо 9 милиона $.

Турнирът не се размина и без засилено българско присъединяване, което съгласно статистиките е и най-печелившото за родните ни играчи досега. Общата извоювана от тях сума надвишава милион и половина $, което по отношение на предходните години демонстрира забележителен напредък. Равносметката сочи, че България се подрежда на дванадесето място по облаги в шампионата от общо 100 страни.

Неизменна част от всяко настрана събитие с изключение на паричната премия е и златната гривна, която печели спечелилият. Тя е емблематичен приз за всеки покер състезател и тази година сънародникът ни Огнян Димов съумя да завоюва първата такава в кариерата си.

 242804

Това е третото му присъединяване в влиятелния шампионат, само че едвам тази година за пръв път доближи до крайна маса и записа сходен триумф. Той има опит и в други огромни шампионати онлайн, един от които му донесе над половин милион евро през 2015г.

Огнян е четвъртият наш съотечественик, който печели оценката златна гривна. През 2000г. гросмайсторът ни Иво Донев стана първият българин, притежател на наградата, а идващият сходен триумф за българския покер пристигна цели 12 години по-късно – с успеха на Ник Живков. Третият притежател на златна гривна е един от най-известните ни играчи Симеон Надейнов. Освен на родна земя той затвърди позицията си на професионален покер състезател и отвън България, като стана първият земляк, спонсориран от най-голямата онлайн зала в света PokerStars. Симеон също взе присъединяване в няколко от събитията на тазгодишното издание на Световните серии, като си завоюва към 20 хиляди $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР