Съвсем скоро на единния информационен портал за Covid-19 в България

...
Съвсем скоро на единния информационен портал за Covid-19 в България
Коментари Харесай

Отсрочка за всички, които ще подновяват своите лични документи и шофьорски книжки!

Съвсем скоро на единния информативен портал за Covid-19 в България беше споделена информация, че поради обстановката с епидемията в страната и високия брой инфектирани ще има удължение на валидността на персонални документи: паспорти, персонални карти и шофьорски книжки, които изтичат до края на 2020-та година. 
Прието е изменение на параграф 10 от от преходните и заключителни разпореждания на Законът за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 година и за превъзмогване на последствията, гласувани на 06.11.2020 година. Има напълно лека разлика в дължината за персонални карти и шофьорски книжки: 
Ако имате да подновявате персонална карта или паспорт, който изтича в интервала до 31.01.2021, то можете да считате, че тяхната годност е удължена с шест месеца. 
Ако имате шофьорска брошура, без значение от категорията, чиято годност изтича в интервала до 31.12.2020, то можете да считате, че нейната годност се удължава със седем месеца. 
Сроковете за шестте месеца за персоналните карти и за седемте месеца за шофьорските книжки са годни от датата им на приключване. 
Например, аз имам шофьорска брошура, която трябваше да бъде възобновена не по-късно от 15.11, само че бях в изолираност. Благодарение на актуалната заповед имам опция да отложа нейното възобновяване със седем месеца, считано от 15-ти ноември. 
Заповедта е доста навременна, с цел да предотврати скупчвания на огромен брой от хора на едно място. Линк към нея прилагаме. 
Все отново имам съвет към всички водачи и хора с изтичащи персонални документи - запазете си линк към самата заповед или я принтирайте, с цел да може да имате копие във вас в случай че инцидентно ви ревизират и чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са осведомени с изменението на периодите. Няма да е първи, нито финален път. Не го споделям с обвиняване към тях, а като мотив за застраховка. 
Няма конкретизирана информация дали може да пътувате в чужбина и по какъв начин удължените периоди са персонални документи се отразяват, в случай че би трябвало да посетите други страни. За сходни въпроси, може да се обърнете към Министерство на външните работи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР