Съвсем скоро Дамаск може да получи от Русия зенитни ракетни

...
Съвсем скоро Дамаск може да получи от Русия зенитни ракетни
Коментари Харесай

Русия доставя ракети зенитни ракетни комплекси С-300 на Сирия

Съвсем скоро Дамаск може да получи от Русия зенитни ракетни комплекси С-300 "Фаворит ", написа в заглавие "Комерсант ", представен от Българска телеграфна агенция. Първите изказвания на съветски военни в този смисъл прозвучаха едвам часове след масирания ракетно-бомбен удар по Сирия, нанесен от Съединени американски щати, Англия и Франция на 14 април, показва вестникът.

Според него Дамаск е договорирал зенитните ракети още през 2010 година, само че договорката е била анулирана по молба на Израел, който се страхувал за въздушното си пространство. Този път се планува "Фаворитите " да бъдат доставени от Москва безплатно, с цел да може режимът в Сирия бързо да построи ешелонирана система за противовъздушна защита, способна да отбрани от обстрели Дамаск и базите с ситуирана авиационна техника. Според специалисти израелските военни ще реагират предсказуемо отрицателно, а някои позволяват и техен удар по позициите на С-300. Най-вероятно прочее Русия ще изпрати на сирийците използвани оръжия.

Тел Авив ще реагира прекомерно нервно, разяснява военният специалист Руслан Пухов. Но "след априлския удар Русия трябваше да отвърне някак на Съединени американски щати и съдружниците им - очевидно е бил определен разновидността показателно да поддържа Башар Асад ", добавя той.

По данни на "Комерсант " в зоните, където ще бъдат ситуирани системи за Противовъздушна отбрана, първоначално ще има съветски военни съветници, които да координират дейностите на сирийските експерти. И в случай че Израел реши въпреки всичко да изстреля ракети по позициите на С-300, съгласно източници на вестника последствията "ще бъдат пагубни за всички страни ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР