Съвсем очевидно е от 5 години, че светът се промени

...
Съвсем очевидно е от 5 години, че светът се промени
Коментари Харесай

Дебат между Джамбазки и Волгин: Прав ли е Борисов, че иде война? Къде е грешката на патриарх Кирил и ще свалят ли Мей?

Съвсем явно е от 5 години, че светът се промени радикално от международния ред от 1915 година, изключително в нашата част. В момента всички граници не съществуват и светояният ред се разпадна изцяло. Не чакам огромна война. По-скоро ще се доразвиват несигурността и споровете в Близкия Изток и към момента богатите петролни полета. Това съобщи в ефира на Нова тв евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки във връзка речта на премиера Бойко Борисов на конференция след края на срещата си със Себастиан Курц, който съобщи, че светът върви към най-лошото.

Журналистът Петър Волгин от своя страна съобщи: " Той се промени от този свят, който бе при започване на 90-те години, когато имахме провал на една система и остана една супер мощ огромна - Съединени американски щати. Тогава взехме решение, че е пристигнал краят на историята, дойдет разцветът на демократичната народна власт и взехме решение, че всички страни ще се причислят. Това не стана, светът се разцепва, виждаме развиването на Русия, виждаме Китай, виждаме други страни. Изборът на Тръмп доказава, че американското общество към този момент желае да си гледа личните проблеми и се измори от международната надмощие ".

Относно абсурдът Русия-Великобритания, Джамбазки сподели: " Без да съм юрист никому, съветската страна изиска доказателства и мостри. Вместо доказателства и мостри, министър председателят на Англия сложи лекомислен ултиматум, тъй като по този начин не се приказва сред страни. Това може да си го разреши регионалният шеф на Пернишко да вземем за пример. Целта бе да активизира британското общество и да донесе изгода на всички. Руската опасност постоянно активизира британското общество. По-важно е, че във вторник бе оповестена черновата на съвета на Европа за съглашението за
Брекзит и там има нещо, което може да смъкна Мей - твърдата граница в Ирландия ".

Волгин добави: " Ще се случи това, което стана с всички сходни сигнали - Литвиненко, свалянето на малазийския аероплан и така нататък Първо има експанзия към Русия, след това се млъква, не се намират никакви доказателства ".

По мотив абсурда с съветския патриарх Джамбазки сподели: " Никой чужденец от на никое място не може да идва в България и да си разрешава позорен език и държание към българските институции. Този човек направи доста за антируските настроения. Вижте каква подигравка. Русофобите будят русофилия. Например някогашният президент - той, като се изкаже, доста хора стартират да симпатизират на другата страна ".

Волгин от своя страна добави: " Русия би трябвало да печели другари с политиката си. Когато в България се приказват мощни русофобски неща, няма по какъв начин да не отегне в Русия. Грешката на патриарх Кирил е, че сбърка индивида, тона и мястото, тъй като Радев е президентът, който прави всичко допустимо да имаме равноправни връзки с Русия. в случай че желае да сме й другари, Русия би трябвало да се държи културно и почтително ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР