Съвсем нормално този брифинг беше насочен към симпатизантите на ГЕРБ.

...
Съвсем нормално този брифинг беше насочен към симпатизантите на ГЕРБ.
Коментари Харесай

Милен Матеев за брифинга на ГЕРБ: Не разбрах при какви условия преговорите ще бъдат подновени

Съвсем обикновено този брифинг беше ориентиран към симпатизантите на ГЕРБ. Ключовата дума е заледяване, не преустановяване на договарянията. Не разбрах при какви условия тези договаряния ще бъдат възобновени. Това разяснява минути след брифинга на ГЕРБ пред NOVA NEWS Милен Матеев, номиниран за министър на правораздаването в кабинет на Николай Денков.

Припомняме, че този следобяд ГЕРБ-СДС оповестиха, че замразяват договарянията с ПП-ДБ за кабинет. От партията обясниха, че заледяване, не значи преустановяване. Борисов разясни, че ще бъдат размразени, в случай че ГЕРБ видят в ПП-ДБ предпочитание за експертно държавно управление, за малко време.

Според Милен Матеев не са станали ясни причините за това заледяване на договарянията и какви са изискванията за възобновяване. " Това, което чухме, беше доста общо казано и нищо съответно като причини ", разяснява той.

Матеев удостовери, че е достоверен записът от Националния съвет на Политическа партия.

" Не намирам нещо юридически укоримо, което се приказва. По-скоро може да се търси отговорност за разпространяването на записа ", сподели той.

Милен Матеев изясни също по този начин, че на съвета се е коментирало само по какъв начин службите да бъдат по ефикасни. 

Той разяснява и по какъв начин е схванал репликата " локалните избори ще ги вършим с наше Министерство на вътрешните работи.

" Манипулациите на изборите бяха доста по-малко по времето на министър Рашков. Да има Министерство на вътрешните работи, което да следи да няма пазаруване на гласове и да се правят операции, е извънредно значимо ", сподели Матеев.

Запитан за репликата " законно-незаконно би трябвало да се изгонят всички шефове и шефове на организации в първите 2 седмици ", той я дефинира като " прочувствена имитация "

" Откакто спечелихме първите избори през 2021 година доста хора ни укоряваха, че не сме сменили никоя от управителните длъжности в администрацията. Хората желаеха от нас това нещо ", сподели Матеев. И акцентира, че такива смени би трябвало да стават законно.

" Странно ми е, че ДАНС са се свързали с Радостин Василев и са му предложили защита. ДАНС да обяснят. Аз не мога да разясня. Не съм размишлявал върху качествата на Василев, само че по-късно, което се случи, скърбя, че той беше част от Политическа партия. След днешния брифинг не знам дали ще има кабинет, само че кардинално съм дал единодушието си да стана министър на правораздаването. Всички приехме мъчно концепцията Мария Габриел да бъде част от нашия кабинет. Не съм уверен, че Националният съвет на Политическа партия ще утвърди концепцията за още министри в кабинета ", добави Матеев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР