Съвсем нормално е да сте кълбо от емоции през първия

...
Съвсем нормално е да сте кълбо от емоции през първия
Коментари Харесай

Какво да очакваме през първата нощ с бебето у дома

Съвсем обикновено е да сте кълбо от страсти през първия ден (че и по нататък) от прибирането ви у дома с ново бебе от болничното заведение. Но цялата гама от усеща, която ви владее изцяло, от време на време може да ви остави комплицирани или даже раздразнени. И, в случай че ставате майка за пръв път, играта може да загрубее.

Но преди да изпаднете в суматоха, прочетете тези 7 неща, за които никой не ви е споменавал по отношение на първата ви нощ у дома с бебето.

1. Малко ще сте изплашена

Ако преди този момент не сте държали толкоз мъничко бебе, е напълно обикновено да ви е боязън да не му направите/счупите нещо. Ще бъдете безпределно деликатни, когато го местите от едно място на друго. Ще сте разтревожени, че вие и сътрудникът ви сте единствените хора на земята, които са виновни за развъждането на дребния човек. Хормоните ви ще скочат до небето. И това е единствено началото.

2. Ще би трябвало да се успокоите през нощта

Ще се будите доста постоянно през нощта. Виновни ще са хормоните – доста е евентуално през това време бебето да спи напълно умерено. Ще се изненадате, че се будите облени в пот. Хормоните ви ще се пробват да се върнат към естественото, тъй че не обръщайте внимание на фриволностите на потните ви жлези. Някак пробвайте да се успокоите.

3. Все още ще свиквате с кърменето

Не се изненадвайте, в случай че се разсъните с мокра тениска. Това е напълно обикновено за кърмещите майки. През този интервал ще би трябвало да се научите да изпразвате гърдите си нагъсто – най-добре е да става по естествения метод. Ще се запознаете и с езика на бебето, на който то ви споделя, че е гладно.

4. Все още ще свиквате с концепцията, че кърменето може да е мъчително, изключително през нощта

Някои дами се оплакват от болки в зърната през първите дни (а от време на време и седмици) от кърменето. Не се тормозете, това отминава с времето. И, да, в действителност може много да боли, даже да ви е второто или третото дете. Възможно е да усещате повече болки през нощта, само че в действителност те не са по-силни от тези денем – просто тогава сте по-изморени и нервите са ви претрупани.

5. Често ще откачате

Така е първоначално – от една страна не можете да повярвате, че най-сетне сте станала майка на най-сладкото бебе на земята, а от друга – озадачена с какъв брой доста гадости в действителност е съпроводено това. Възможно е да се чувствате оглупяла, откачена или просто изгубена през първите седмици от раждането. Дайте си време - въпреки всичко и тялото, и мозъкът ви имат много нова информация, с която би трябвало да се оправят.

6. Ще започнете да се тревожите непрестанно от Ден 1

Като всяка майка, внезапно в мозъка ви стартират да проблясват страшни картини и да си представяте какво би могло да се случи на детето ви. Вероятно постоянно ще се будите и ще проверявате дали бебето диша. Изведнъж ще осъзнаете две неща: първо, по какъв начин се усеща майка ви във връзка с вас и второ, че вие в никакъв случай няма да спрете да се притеснявате за детето си.

7. Ще станете по-организирана

Идването на бебето несъмнено учи на някои неща. Изведнъж ще станете по-организирани и дисциплинирани, а бдителността във връзка с дребното в никакъв случай няма да ви напусне. А най-голямото ви предизвикателство ще бъде да намерите време за сън.

По материали от   /

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР