Съвсем наскоро в медиите се появи информация за случай на

...
Съвсем наскоро в медиите се появи информация за случай на
Коментари Харесай

Как да зареждаме тротинетките си? Съвети от Българска Асоциация за Електромобилност

Съвсем неотдавна в медиите се появи информация за случай на запалване батерия на електрическа тротинетка. Подчертаваме, че това сигурно е изолиран случай, какъвто до в този момент не е имало – съгласно наличната информация от членовете на Българската Асоциация за Електромобилност (БАЕМ), измежду които има и сервизи за електрически тротинетки, оповестяват от пресцентъра.

Важно е да се знае, че батериите на тротинетките имат голям брой равнища на отбрана. На първо място самото зарядно прекъсва процеса на зареждане при засичане на проблем. На второто място платката, която контролира зареждането на батериите, също се изключва автоматизирано, в случай че е на разположение каквато и да е опасност. Освен това в множеството тротинетки е разполагаем и предпазител, който при вероятно късо съединяване приключва процеса на зареждане.

Въпреки това Българската Асоциация за Електромобилност предлага да се следват някои положителни практики, които ще отстраняват даже и най-малкия риск от запалване.

Пазете батериите от влага

Когато става въпрос за форсмажорни условия като навлажняване на батерията, последствията не могат да се плануват и е допустимо отбраните да откажат. В частност влагата би могла да повреди батерията и да се случи запалване. Затова е от огромна значимост батериите да не се зареждат, директно откакто тротинетката е била изложена на влага. А най-добре е тя въобще да не се кара в дъждовни условия или в локви.

Колко дълго е включено зарядното

Не е добре батерията да се оставя включена в зарядното дълго време. Със сигурност не е добра концепция да оставим тротинетката да се зарежда у дома и да излезем на открито. Това е нещо, което мнозина знаят във връзка със зареждането на мобилните телефони, само че сходна просвета към момента не е построена и във връзка с други класове устройства, в това число и електрическите тротинетки.

Не зареждайте батерията директно след каране

Не е целесъобразно също тротинетката да се зарежда незабавно откакто сме се прибрали и сме я управлявали. Това важи с още по-голяма мощ, в случай че на открито е било мокро.

Колко дълго батерията не е работила?

Друга неприятна процедура е да оставим една батерия на най-малко в края на сезона и в продължение на месеци тя да не е зареждана. След това мъчно можем да разчитаме, че тя ще е в положително положение.

От кого си купуваме тротинетките?

Друг рисков детайл са некачествените производители на тротинетки и неоторизираните снабдители. Без значение каква е цената, в случай че сме закупили своята от сходен снабдител, рисковете са по-големи.

Българската Асоциация за Електромобилност напомня също, че електрическите тротинетки си остават несравнимо по-безопасни, спрямо колите и статистиките за произшествията го потвърждават изрично. Сериозните произшествия с тротинетки са единици, до момента в който жертвите на автомобилни произшествия са стотици годишно, а ранените – хиляди.

И защото множеството водачи на тротинетки са слезли от колите, с цел да стартират да употребяват тези лични транспортни средства, това се отразява позитивно на сигурността по българските пътища, способства за по-малко тапи и за по-чист въздух в градовете ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР