Съвсем конструктивно мина заседанието на Националния ни съвет, утвърдени са

...
Съвсем конструктивно мина заседанието на Националния ни съвет, утвърдени са
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП се бори за мир и защита на националните интереси на страната ни

„ Съвсем градивно мина съвещанието на Националния ни съвет, одобрени са всички листи, водачи и съдружни сътрудници. Това демонстрира, че Българска социалистическа партия неслучайно е на 130 години и съумява в тежки моменти да се активизира и да покаже най-хубавото от себе си. 30% от листите са придобили нов тип. Смятам, че това ще способства за един по-добър резултат. “ Това съобщи организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и началник на Предизборния щаб Борислав Гуцанов.
В ефира на Евроком той изясни, че все още левицата е сключила съдружно съглашение с доста партии. „ Интересът към Българска социалистическа партия е голям. Предстоят ни още срещи с разнообразни неправителствени организации. Последните седмици и госпожа Нинова имаше срещи с редица посланици, което също демонстрира сериозен интерес към партията “, сподели още той.
Според социалиста Българска социалистическа партия следва линия на предсказуемост и диалогичност, а най-важното за партията е да има мир и да се гледат националните ползи. Гуцанов посочи, че социалистическата партия извършва всичко, което обещае и даде образец: „ В късите парламенти успяхме да създадем безплатните учебници до 12-ти клас. Също по този начин минималната работна заплата да стане 50% от междинната, увеличихме пенсиите,  както и ваучерите за храна на служащите. Сега се надяваме да реализираме и един учебник за един клас, който да е напечатан в държавна печатница, да създадем безвъзмездни медикаментите за деца до 14 години, както и лечебните заведения да не са търговски сдружения “, уточни той.
На съвещанието на Националния си съвет Българска социалистическа партия излезе и с декларация във връзка годишнината от войната в Украйна и поругаването на Паметника на Съветската войска. „ С това споделяме, че сме изрично за мир. За тази година стотици пъти призовавахме България да не дава оръжия, да не взема страна в спора и да упорства за кротичък развой “, напомни Гуцанов и добави, че левицата не утвърждава случилото се с Паметника на Съветската войска, само че въпреки всичко би трябвало да имаме родова памет.
Социалистът разяснява и противоречивото решение на Народното събрание за “Уестингхаус “ и АЕЦ „ Козлодуй “, което съгласно Гуцанов не е в полза на България. „ Кога ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия са откровени за пазарната стопанска система и по кое време извършват поръчки? След няколко години изтичат 5-и и 6-и блок на АЕЦ “Козлодуй “, и в случай че не си оправим взаимоотношенията, може да се окажем без нуклеарна централа единствено след 6 години “, предизвести той.
По отношение на АЕЦ “Белене “ Гуцанов съобщи: „ Имаме цялостното съоръжение за централата, нужните средства за дотъкмяване са под 10 милиарда А още веднъж същите три партии гласоподаваха 7-и 8-и блок да бъдат издигнати от “Уестингхаус “ по технология, която коства 30 милиарда Тези пари ще дойдат от джоба на българите, това не е обикновено и не пази националния интерес “, безапелационен е той. „ Купихме си хартиени самолети, които към момента ги няма. Купихме втора ескадрила, която кой знае дали изобщо ще пристигна. Българска социалистическа партия е за националните ползи на страната ни. Те са невмешателство в този спор, мирни договаряния и отбрана на енергийния интерес “, сподели още социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР