Съвсем доскоро се притеснявах да употребявам думата простак. Виждаше ми

...
Съвсем доскоро се притеснявах да употребявам думата простак. Виждаше ми
Коментари Харесай

13-те характерни белега на простака

Съвсем до неотдавна се притеснявах да използвам думата тъпанар. Виждаше ми се невъзпитано от моя страна, неетично, снобско, претенциозно.

Обаче откакто сходен вид хора ми размахват всекидневно в лицето " жезъла на простотията си " и ме наскърбяват на " доста интелигентна ", се одързостих. Простакът си е тъпанар и това му проличава от 100 километра. Нищо че няма да му го кажем в лицето, тъй като сме по-учтиви.

1. Простаците постоянно осъждат

Широкоскроени простаци няма, нали? Един от най-типичните белези на простаците е, че те постоянно осъждат и атакуват. Оплюват всичко, което е отвън тесния им мироглед и което не схващат. Критикуват на всеослушание - облеклата ти, акъла ти, дома ти, фамилията ти, всичко.

2. Простаците навикват

Те освен, че осъждат, само че и осъждат на глас. Ако ви видят с шапка, която те самите в никакъв случай няма да сложат, ще се провикнат " Как можа да я сложиш тая шапка, бе? ". Ако си купите марка кола, която те нямат, ще възкликнат шумно " Ма, ти що си го купи тоя " Опел ", бе. Това е най-смотаната кола ".

3. Простаците постоянно дават неизискван ум

Интелигентният човек знае по кое време да приказва, по кое време тактично да замълчи, по кое време да смени темата… Той не се меси в персоналното пространство на другите. Уважава го. За разлика от простака, който постоянно дава ум, взаимен навръх умствения му потенциал.

Ако си си сменил неотдавна дограмата, простакът едвам ще дочака да те види, с цел да ти каже " Ма, що си постави алуминиева, бе, тя е най-смотана, дървената е по-хубава ". Ако си си боядисал косата оранжева, простакът ще се изкаже умело, без да си го молил за позиция " Ма, тоя цвят никак не ти отива, бе, що не си я направи руса ".

4. Простакът не признава персонално пространство

Той се усеща фаворизиран да ръси мъдрости и препоръки постоянно. Където е удачно и където изрично не е.

5. Простакът НЕ почита нищо и никого

Той оплюва всичко, също така, което познава - себеподобните си. Наскоро тъпанар се осмели да ми направи забележка " Кво се върша на доста интелигентна, че пиша по списания. Тва Секи го може ". Това ме одързости да използвам думата тъпанар непосредствено, преди този момент я замазвах с по-любезни други възможности.

6. Простаците се мислят за " доста нещо "

Те не признават лекари, публицисти, учители, дизайнери, стилисти, водопроводчици и прочие. Те всичко Си го могат най-добре.

7. Простаците приказват дооооста високо

Ако чуете майка по този начин да викне на плажа, че всички гости да научат името на детето й, и това име бъде повторено с най-дразнещия фалцет на света 100 пъти единствено до обед... сещайте се!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР