Съвсем доскоро OLED екраните бяха запазена марка предимно за смартфоните

...
Съвсем доскоро OLED екраните бяха запазена марка предимно за смартфоните
Коментари Харесай

5 причини следващият ви телефон да има OLED дисплей

Съвсем до неотдавна OLED екраните бяха запазена марка най-вече за смарт телефоните във високия ценови сегмент. Със своето необикновено качество на картината и високоефективна приложимост на батерията на телефона, OLED екранът несъмнено е измежду най-важните фактори за крайният консуматор, що се отнася до избора на мобилно устройство. С течение на времето, тези качествени екрани към този момент могат да се намерят в по-достъпни смарт телефони. Motorola е от марките, които отделят изключително внимание на желанията на потребителите. Фокус за компанията е да направи технологиите налични, като образец за това са OLED екраните, които стават все по-важни за потребителите – и във връзка с качеството, и на цената.

Защо OLED екранът е толкоз основен при избора на смарт телефон?

От техническа позиция, OLED екранът съставлява технология за лъчение на светлина, посредством потреблението на органични съединения на въглеродна основа. Под въздействието на електрически ток, тези съединения излъчват ярка светлина. Казано по-просто – OLED екраните са бъдещето на телефонните екрани, защото носят в себе си усъвършенствания в съвсем всяка основна област на мобилното преживяване.

Един от основните фактори при OLED екраните е, че нямат потребност от външен източник на светлина. Това води освен до доста ниска консумация на ток, само че и дава опция за основаване на доста по-тънки профили на екраните, спрямо тези употребяващи технологията LCD, които се нуждаят от бяло задно осветяване.

Неподражаемо качество на картината

Освен тънкостта и това, че са енергийно ефикасни, OLED екраните обезпечават и допустимо най-хубавото качество на картината. В допълнение, могат да бъдат транспарантни, гъвкави или сгъваеми, което сигурно улеснява изработката на другите смарт телефон дизайни.

Отвъд нещата, забележими за очите, като да вземем за пример по-ясната картина на екрана, OLED екраните имат и още преимущества, спрямо LCD екраните, които ви дават 5 аргументи идващият ви телефон да разполага с OLED екран:

1. Много по-добро качество на картината и по-добър контрастност. OLED екраните са по-ярки, имат доста по-добри ъгли на видимост и разрешават по-висока периодичност на освежаване.

2. Използват доста по-малко сила от батерията, с цел да действат

3. Дизайнът им е банален, което разрешава изработката на по-тънки екрани

4. По-лесни са за произвеждане, което разрешава да бъдат направени в разнообразни размери

5. Издържат повече и са по-дълготрайни

Нарастващата досегаемост на OLED екраните е страхотна опция за потребителите да подобрят мобилното си преживяване, наслаждавайки се на кристално ясна картина в смарт телефоните си.

Напоследък, OLED екраните могат да бъдат открити и в по-достъпни устройства, което е страхотна опция за потребителите да се насладят на страхотна картина в своите смарт телефони. Едни от най-важните фактори за потребителите е, че не е нужно да дават големи суми, с цел да се снабдят със смарт телефон, който има OLED екран. Богатото портфолио на Motorola разполага с устройства, снабдени с тази впечатляваща технология на екрана. Такива са moto g31, както и попълненията от серията Edge - edge 30 pro, edge 20 pro, edge 20 и edge 20 lite. Последните нововъведения в портфолиото на марката решително дават поръчка Motorola да продължи да се постанова като смарт телефон компанията, която разрешава OLED екранът да бъде открит и при по-достъпните устройства, тъй че да отговори на потребителските потребности.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР