Съвсем до неотдавна Сирийската армия се отличаваше с хронични болежки

...
Съвсем до неотдавна Сирийската армия се отличаваше с хронични болежки
Коментари Харесай

Newinform.com: Русия научи сирийската армия да бие терористите

Съвсем до наскоро Сирийската войска се отличаваше с хронични „ болежки ” като слаби флангове и липса на нужното обезпечаване на сигурността на тиловите връзки. Тези пропуски на сирийските командири довеждаха до нараснала накърнимост на държавните войски и те постоянно предавали позициите си, твърди Newinform.com. В последно време обаче се следи, че силите на Асад все по-често сами обкръжават съперника и го вкарват в „ чували”. Според специалисти, точно новата тактичност разрешава на сирийците да обкръжават съперника, което изяснява стремителното освобождение на обилни територии от страната.

Според изявление на специалиста Александър Перенджиев от Руския стопански университет „ Г. Плеханов” пред организация ФАН, причина за новата тактичност станала точно продуктивната работа на съветските военни съветници, които научили сирийците да разсичат и обкръжават съперника.

По мнението на Перенджиев, точно съветските съветници съумели да научат сирийците дейно да работят в изискванията на пустинята, спомогнали да провеждат линиите за доставяне на войските и ефикасната им ротация.

В резултат сирийската войска стартира да показва ново ниво на осъществяване на бойни интервенции, което се следи примерно у войските на Асад в Южна Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР