Съвременното общество днес е много по-толерантно към хората с различна

...
Съвременното общество днес е много по-толерантно към хората с различна
Коментари Харесай

11-годишни американчета решиха, че вече няма да са момчета, а момичета – родителите им ги подкрепят!

Съвременното общество през днешния ден е доста по-толерантно към хората с друга полова ориентировка и полова еднаквост, в сравнение с преди години. Вече свободно използваме обръщението „ те “ за тези, които дефинират себе си като принадлежащи и към двата пола.

Сега три момчета на 11 години, които са другари, взеха решението дружно да си сменят пола. Въпреки че още не са станали младежи, американчетата са диагностицирани с полова дисфория и скоро ще минат през интервенция, която да ги трансформира в девойки.

 полова дисфория

Трите деца настояват, че мощното им другарство им помогнало доста да одобряват същинския си пол и да схванат, че няма да сами в сложния преход.

Учениците, които са си избрали женските имена Лили, Фиана и Зури, са от Остин, щата Тексас. Те към този момент са почнали да взимат хормонални препарати, които да блокират хормоните на пубертета, които би трябвало да ги трансфорат в мъже. Родителите им взели това решение мъчно.

 родители деца полова дисфория

„ На към 2 години Лили стартира да желае по-различни играчи, а по-късно първото огромно нещо, което забелязахме, беше, че тя искаше да се облича като Пепеляшка за Хелоуин “, споделя майката на Лили Джули Маерз.

„ Точно преди осмия ѝ рожден ден тя пристигна от стаята си една заран и сподели: „ Вече съм единствено Лили, използвайте единствено момичешки местоимения. Повече няма да съм Джак “, прибавя майката.

Приятелите и фамилията на Лили реагирали извънредно отрицателно на това, мнозина казвали, че промяната на пола ще повреди детето. „ Когато започнеш да четеш медицински материали за половата дисфория и видиш, че това е здравно положение, освен психическо. Не е нещо и измислено. Когато 8-годишен ти каже, че живее в неверното тяло, в действителност го мисли “, споделя още майката.

 приятелчета

Майката на 10-годишната Фиана си мислела, че нейното момче просто обича да си играе с кукли. „ Повратният миг за мен, когато към този момент не можехме да живеем и ден повече без Фиана да стартира прехода за промяна на пола, беше, когато се приготвяхме да си лягаме и тя сподели: „ Мамо, би трябвало да ти кажа, мисля, че е трябвало да се родя момиче “.

Подобна е историята, която споделя майката на 11-годишната Зури: „ Когато за пръв път ѝ позволихме да си купи пола, тя беше във екстаз. Танцуваше и беше толкоз щастлива, само че и обезпокоена за това какво ще си помислят хората. Сега като че ли тя е извадила напълно на показ тази персона, която е в реалност “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР