Съвременното изкуство в Пловдив влезе в дигитална видео банка Архивни материали

...
Съвременното изкуство в Пловдив влезе в дигитална видео банка
Архивни материали
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, вижте съвременното изкуство в дигитална в...

Съвременното изкуство в Пловдив влезе в цифрова видео банка

Архивни материали за развиването на актуалното изкуство в Пловдив за последните 25 години са събрани в цифрова видео банка - АТА.

Проектът в развиване е дело на Сдружение „ Изкуството през днешния ден “ и ще бъде показан през днешния ден от 11 часа в дребната конферентна зала в Дома на културата „ Борис Христов “. Инициативата започва през 2021 година с поддръжката на Национален Фонд „ Култура “.

Емил Миразчиев от Сдружение „ Изкуството през днешния ден “ ще показа образно и концептуално „ Банката “, която съдържа архивен видео материал от активността на сдружението и развиването на Център за модерно изкуство в Пловдив - Баня „ Старинна “ от 1995 до 2020 година

„ Това е доста значима стъпка в посока досегаемост и разпространение на актуалното ни изкуство и е база, която ще залегне и в осведомителната банка на предстоящ музей за актуалното изкуство в Пловдив “, разяснява Миразчиев.

Сдружение „ Изкуство през днешния ден “ започва своята активност с първото издание на седмица на модерното изкуство през 1995 година с поддръжката на Община Пловдив. Благодарение на партньорството на двете институции, Баня „ Старинна “ се наложи в народен и интернационален подтекст като влиятелно място за проявление на висококачествено модерно изкуство.

Дейността бе подкрепена през годините и от голям брой посолства и интернационалните културни институции, като Швейцарска културна стратегия Про хелвеция, Култур Контакт ​- Австрия, Британски съвет, Даниел Ланглоа ​- Канада, EU-Japan Fest Japan Committee, Алианс Франсез, Федерално канцлерство на Австрия ​- отдел Изкуство и просвета, ИФА Институт за външни връзки ​-Германия. От 2010 година сдружението е член на интернационалната мрежа от немски културни общества в чужбина на Гьоте институт.

Намерете още събития, забавни места и обичани кътчета, които може да посетите в Пловдив, в новия ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР