Съвременният тероризъм се превърна в безпрецедентна заплаха за международния мир

...
Съвременният тероризъм се превърна в безпрецедентна заплаха за международния мир
Коментари Харесай

ООН: Тероризмът заплашва световния мир, сигурност и развитие

Съвременният тероризъм се трансформира в невиждана опасност за интернационалния мир и сигурност, съобщи в събота генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш от столицата на Етиопия, Адис Абеба, където през днешния ден ще вземе присъединяване в съвещание на Съвета по въпросите за мира и сигурността на Африканския съюз. " Нищо не може да оправдае тероризма. Нито една причина или спор в миналото ще могат да послужат за опрощение на нещо, което трансформира цивилното население в цел, унищожава животи и средства и всичко това, с цел да сътвори суматоха в нечий интерес ", означи Гутериш, съобщи БГНЕС. Коментарът му идва часове след следващия жесток кървясъл атентат в Афганистан, лишил живота на близо 100 души, а други над 160 бяха ранени.

" За страдание, тероризъм е бил с нас в разнообразни форми през вековете и на разнообразни континенти само че актуалните терористични актове са напълно разнообразни. Те станаха невиждана опасност за интернационалния мир, сигурност и развиване ", продължи генералният секретар на Организация на обединените нации. И предизвести, че " с всеки минал ден се ускорява връзката сред тероризма и транснационалната проведена престъпност. " Според него " светът в никакъв случай не трябва да не помни, че по-голямата част от терористичните офанзиви са осъществени в разрастващите се страни ".

" Разрушителните последствия от заканите, основани от тероризма в Африка, изискват групови и интегрирани дейности. Нито една страна, организация или организация не могат сами да победят тероризма в Африка или някъде другаде Имаме потребност от взаимни, цялостни и устойчиви подходи, с цел да отговорим на тази опасност ", заключи Гутериш.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР