Съвременният свят има много нездравословни тенденции с развитието на технологиите

...
Съвременният свят има много нездравословни тенденции с развитието на технологиите
Коментари Харесай

Психолог: Един от синдромите на съвременното общество е страхът да не изпуснем нещо

Съвременният свят има доста нездравословни трендове с развиването на технологиите и изобилието от информация, която ни заобикаля, които ни тласкат към крайности и в психическо, и в поведенческо, и прочувствено, и във физическо измерение. Защото всичко, което не е наред във фините равнища на мисленето, чувстването, се отразява и във физическото тяло като заболявания. Това сподели Мартина Иванова – психолог, дълготраен съветник по личностно развиване и холистичен терапевт, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Един от синдромите на това модерно общество,  FOMO или страхът да не изпуснем нещо, набира скорост изключително напоследък и незабелязано всички се озоваваме там. 

" Това внася една ужасяваща тревога, един доста мощно обезпокоителен декор, който е непрекъснат. В един миг когато стресът толкоз се впива в нашето всекидневие, когато сме в непрестанна обязаност със напрежението, това ни превежда в голям брой страхови и тревожни положения, на невротичности, на обществени уплахи, на асоциално държание и в последна сметка до паник офанзиви, които станаха всекидневие за доста хора “.  

Едно от нещата, които оказват влияние, е пренасищането на пространството с информация, непрестанната тревога да си на телефона: да отговаряш, да следиш цялата информация, и това пренасища сетивата, пренасища нервна система, сподели още психологът. " Нашата нервна система, нашият мозък не се е приспособил и няма по какъв начин да се приспособява толкоз бързо към тази динамичност, която днешният виртуален свят задава. Ние сме залети от информация, която не е познание, само че информация, която съзнателно е структурирана по подобен метод, че закача системата ни за търсене на заплащане, логаритмите на обществената мрежа. И тази паника непрестанно да сме отговарящи и поемащи това облъчване ни вкарва в дисбаланс. “  

Начинът да се оправим с тези положение на тревога и паник офанзиви е една просветеност и просвета на вътрепсихичната хигиена, да имаме съответни работещи принадлежности като тактики, подходи, които да използваме всекидневно, изясни Мартина Иванова: " Да имаме грамотността да почистим прочувствените натрупвания, които сме поели денем. Защото в един миг те избухват като обезпокоително разстройство. “  

" Методология за справяне със напрежението е да се фокусираш във значимите за теб самия неща. Техниките за прочувствена независимост са извънредно мощни ефикасни работещи принадлежности за разрешаване на проблемите “, сподели още психотерапевтът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР