Съвременният плевенски будител Диян Павлов - Джими, известен в цялата

...
Съвременният плевенски будител Диян Павлов - Джими, известен в цялата
Коментари Харесай

Пътешествие в света на писмеността представи създателят на „Творителница О‘Писменехъ!“, Диян Павлов - Джими

Съвременният плевенски будител Диян Павлов - Джими, прочут в цялата страна със основаването на неповторимата по рода си " Творителница О’Писменехъ ", гостува в Панорама МОЛ - Плевен с част от своеатрактивно зрелище.



По увлекателенначин, Джими описа пред десетки дребни и огромни любознателни фенове за появатана писменостите, на средствата, методите, материалите за писане през другите столетия и цивилизации.



Той се спря на любопитни детайлности от древността -през шумери, египтяни, китайци, гърци, римляни и Средновековието, до великото изобретение наЙоханес Гутенберг - печатарската машина, която прави гражданска война в развиването на човешката цивилизация.

Джими означи, четиражирането на човешката мисъл ина човешките познания в книга, дава мощен подтик на цивилизацията напред.

Специално присъединяване в събитието взеха надарени възпитаници от Национално учебно заведение по изкуствата „ Панайот Пипков ” и техният учител по виола Момчил Мончев, който е част от състава на Плевенската филхармония.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР