Съвременните технологии и начин на живот ни улесняват в търсенето

...
Съвременните технологии и начин на живот ни улесняват в търсенето
Коментари Харесай

Шестото чувство: Ето как ни предпазва от беди и ни насочва в правилната посока

Съвременните технологии и метод на живот ни улесняват в търсенето на удостоверение за всяка мисъл или възприятие. Отговорите постоянно са на една ръка разстояние – търсене в Google, платформа за информация или ревюта на други хора по отношение на техния опит. Така незабелязано ние отслабваме доверието в личната си преценка и стопираме да се доверяваме на интуицията си.

Но какво съставлява интуицията и всеки ли я има?

Интуицията е способността да се получават знания без схващане по какъв начин са добити тези познания. Несъзнателно или ненадейно предусещане за нещо положително или неприятно, някаква визия за процес на бъдещи събития или натрапчиво чувство, че нещо би трябвало да се извърши по избран метод, без да разбираме за какво. Като синоними на думата вътрешен глас се употребяват просветление, шесто възприятие, предусещане, интуиция. Пълната диаметралност на интуицията е логиката.

Ето няколко образеца за вътрешен глас в деяние:
Имате мощното чувство, че би трябвало да хванете по-ранен рейс, или пък да се наредите на друга опашка. Обикновено възприятието не отминава до момента в който не го извършите.Току-що сте направили от дълго време планувана активност и имате прозрението, че би трябвало да се върнете и да извършите тъкмо противоположното. Чувствате се неуместно, тъй като в това чувство няма никаква логичност.Предчувствия за неприятни събития – могат да бъдат лимитирани до един ден или по-продължителен интервал от време. Често се чувствате тъжни без причина и в някои случаи не можете да извършите нищо, с цел да предотвратите злополучното събитие.Предчувствия за хубави събития – просто знаете, че сте в мощен интервал и ви предстоят позитивни случки. И тук не приказваме за положително мислене, а положение, в което без доказателства усещате, че нещата просто се подреждат и случват леко и естествено.Усещания за хора – чувствате, че би трябвало да се пазите от избран човек или пък че можете изцяло да му се доверите, без да имате потвърждения и в двата случая.
Как да действаме в сходни случаи? Ако ѝ се доверим, може в никакъв случай да не разберем какво зло сме избегнали или положително – привлекли. Това би могло да ни накара да се усещаме необичайно, тъй като не всеки път разбираме взаимовръзките. Но какво би станало, в случай че в сходни случаи не послушаме интуицията? Тогава последствията могат да бъдат доста по-грандиозни.

Всички хора имат вътрешен глас, просто при някои е по-развита. Как се развива вътрешната мъдрост?

Като се вслушваме в нея и ѝ се доверяваме по-често. Някои хора я съпоставят с мускул, колкото повече се тренира, толкоз по-силна и надеждна става.

Изначално мъжете са повече насочени към логиката, намиране на решения, търсене на обстоятелства и доказателства, стъпване на собствен или непознат минал опит. За тях като че ли е по-трудно да се доверят на по-абстрактни концепции и постоянно ги категоризират като „ женски работи “. Разбира се, има и доста дами, които управляват живота си напълно основани на мозъка и логиката. Но истината е, че и двата пола могат доста да се облагодетелстват, в случай че се доверят на прозренията си. Ето и по какъв начин може да стане това:
Допуснете, че е вероятен и различен способ за избор в живота и той не е учреден на обстоятелства.Следващия път, когато сте изправени пред сложен избор, за който нямате задоволително информация, позволете си да обмислите и вероятно да последвате чувството си за това кое е вярно за вас.Ако имате натрапчиво чувство да извършите нещо, само че не го сторите и резултатът не е добър, помислете върху развиването на нещата и дали да не послушате вътрешния си глас идващия път.Не очаквайте крещене или физически повод, гласът на вътрешната мъдрост е спокоен, съвсем неосезаем, по тази причина се пробвайте да се настроите на неговата периодичност.Интуицията обича тишината, уединението, медитацията или най-малко паузата в забързания ден, с цел да осъзнаем какво усещаме.Добър резултат ще има и воденето на дневник и шерването с другари, с които се чувствате удобно.
Синхроничности и знаци

Това е тайният език на интуицията, посредством който можете да разгадаете доста от видимо несъответстващите прозрения. Те ви демонстрират, че сте на прав път или че би трябвало да промените посоката. Синхроничности са когато да вземем за пример желаете да намерите някакъв експерт и някой инцидентно споделя информация за това с вас. Когато видите публикация или реклама за нещо, което ви е нужно в този момент, само че преди в никакъв случай не сте забелязвали. Когато другар се окаже до вас в точното време, на точното място и ви избави от разнообразни инциденти - от рискови прекарвания до кофти работа. Знаците могат да бъдат също по този начин под формата на скрита символика – смисъла на избран предмет или нещо, което има избран смисъл единствено за вас.

Какви са изгодите от следването на шестото ни възприятие?

Като човек, който оказва помощ на хората в региона на взаимоотношенията, личностния и професионален напредък и постигането на по-висок стандарт на живот, мога да изброя доста образци както от персонален опит, по този начин и от практиката ми. Много от тях са свързани с намирането на призванието в живота, подобаваща работа или отбягване на кошмарна такава, привършване на токсични връзки, отбягване на огромен стрес или физическа щета, финансови загуби, пропуснати или сграбчени благоприятни условия и още доста.

В днешния забързан свят е доста елементарно да се изгубим под масата информация, която ни залива отвред с искания за меродавност. Но първо и на първо място е хубаво да разчитаме на личния си интуиция, да се допитваме и вслушваме в него. Защото в духовно отношение интуицията е връзката ни с Вселенската мъдрост, с Божественото. Колкото повече се уповаваме на тази връзка, толкоз повече животът ни ще бъде изпълнен със успокоение, мир, сигурност и удовлетворение.

Надявам се публикацията да ви е била потребна, в случай че е по този начин, можете да я споделите с близки и другари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР