Съвременните сутиени, подобно на своя предшественик – корсета, са предмет

...
Съвременните сутиени, подобно на своя предшественик – корсета, са предмет
Коментари Харесай

Сутиени на пазара - как да изберете иделния?

Съвременните сутиени, сходно на своя предходник – корсета, са предмет на непрекъснати полемики. Научете какво е значимо и правилно при избора на сутиен и грижата за бюста.
Първо да опровергаем слуховете
В средата на 90-те се подвигна доста звук след излизането на книгата Dressed to Kill, отдадена на връзката сред рака на гърдата и сутиените. Нейните създатели (биолог и антрополог) интервюирали съвсем 5000 американки, като половината имали рак на гърдата. Авторите изяснили, че 3 от 4 болни дами съвсем непрекъснато са носили сутиени.

Теорията за сутиените-убийци не съумя да откри поддръжка в научните среди , а самата методика на изследването беше подложена на сериозна рецензия. Днес множеството онколози се сплотяват към мнението, че даже прекомерно тесният сутиен не може да бъде причина за онкологично заболяване.

„ Самата концепция, че ракът на млечните жлези може да бъде провокиран от носенето на сутиен, е толкоз нелепа от научна позиция, че откривателите надали ще решат да си губят времето и силите за осъществяване на обособени изследвания “ – споделя представител на Американското онкологично общество в изявление.

Въпреки всичко казано дотук, погрешно подбраният сутиен може да сътвори значително други проблеми на дамите. Незначителният дискомфорт, умножен по месеци и даже години, се трансформира в същинска злополука.

Твърде късите или тънки презрамки, неуместните банели, стегнатото закопчаване – всичко това травмира кожата и провокира неспокойствие. В прекомерно дребни чашки гърдите са под непрекъснат напън, а пък прекомерно свободните просто не се оправят със задачата си.

 
Сутиени на пазара - по какъв начин да изберете иделния? Избор на съвършен сутиен може да се направи единствено благодарение на верните числа и букви.
В общоприетото означение на размера (например 75В) цифрите значат обсега на гърдите в сантиметри, а буквата – размера на чашката. За да определите размера, би трябвало да измерите бюста в най-широката си част (обикновено – по линията на зърната), и да извадите от полученото число обиколката под гърдите. Например разликата от 14 см подхожда на размер В, а от 16 см – на чашка С.

 

 Точният размер

 
Точният размер
Разликата сред гръдната

обиколка  в най-широката

част на гърдите и под тях
Размер на чашката на сутиена 10 – 12 АА (0) 12 – 13 А (1) 13 – 15 В (2) 15 – 17 С (3) 18 – 20 D (4) 20 – 22 DD (5) 23 – 25 Е (6) 26 – 28 F (6+)
 
Тук към този момент стартира втората, не по-малко значима част – меренето.
Ако желаете да го ползвате дълго и удобно, в никакъв случай не купувайте сутиен, без да го мерите. Цифрите, получени при предварителното взимане на ограничения, ще ви оказват помощ да стесните кръга на търсене. Но отговорът на въпроса да купите или не съответния сутиен, може да даде единствено вашето тяло.

В пробната закопчайте сутиена по този начин, че да не ви стяга и да не е провиснал, коригирайте дължината на презрамките.

 

 

Правилният сутиен не би трябвало да ви притиска, само че не трябва да е и прекомерно свободен, чашките би трябвало да прилепват съвършено на гърдите, а кожата към чашките никога не би трябвало да се набръчква. Ако пропуснете даже единствено едно от тези условия, нещата няма да са както би трябвало.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР