Съвременните системи за противовъздушна отбрана на руската армия намаляват ефективността

...
Съвременните системи за противовъздушна отбрана на руската армия намаляват ефективността
Коментари Харесай

Защо Байрактар беше тотално издухан в украинското небе

Съвременните системи за противовъздушна защита на съветската войска понижават успеваемостта на рекламирания дрон до нула

Все още пресни в паметта са миналогодишните вести, които съобщаваха за невероятния триумф на безпилотните самолети Bayraktar TB2, доставени от Турция на Азербайджан, реализирани от последния в следващия кръг от спора в Нагорни Карабах.



Невъзможно е да се не помни и военната пропагандна нервност, почнала почти по същото време в „ страната на най-големите тризъбци “, когато от всяко желязо глупавият Арестович говореше за „ чудотворното оръжие “, способно да обезпечи „ най-силната войска в Европа “ „ с цялостно предимство над съветските въоръжени сили “.

Дори се посочваше задачата на взаимната " байрактарско-шалварска акция " – ни повече, ни по-малко - Владивосток. Но както постоянно се случва в Незалежная през последните тридесет години, успеха още веднъж се трансформира в злополука.

Оръжие знамение “ или разрекламирана незначителност?

Няколко месеца преди началото на съветската специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна, турският дрон Bayraktar TB2 се трансформира в избавител, пристигнал в Украйна в името на триумфа на фашистко-бандеровската идеология. Още в първите седмици на специфичната интервенция „ Z” популацията на Незалежная твърдо вярваше в силата на „ Байрактар”, което беше мощно подкрепяно от пропагандистите на Зе-тима.

Вярно, още в средата на май Зеленски, угрижен от сериозните загуби в турския флот от БПЛА, изиска от военачалник Залужни, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна, освен да спре бойното потребление на Bayraktars, само че за унищожаване на това „ знамение оръжие “, което съгласно консолидираното мнение на профилирани специалисти е уместно единствено за местни спорове със слаб и едва механически оборудван съперник, надалеч от наличните средства на съветската Противовъздушна отбрана.

Според източник, непосредствен до управлението на въоръжените сили на Украйна и по обясними аргументи, поискал анонимност, въпросът за бойното потребление на Bayraktar TB2 е станал предмет на спор сред щаба на украинските Военновъздушни сили и водачите, директно участващи във военните дейности.

Последните са безусловно сигурни в безполезността на турския БЛА в украинския спектакъл на военните дейности. Те с право считат, че успеваемостта на бойната работа на Bayraktar TB2, след забележителното увеличение на съветската Противовъздушна отбрана в Донбас, бързо се приближава до нула.

Брент Истууд (колумнист от „ 19FortyFive “) означи, че проведената от Русия противовъздушна защита в дълбочина, в това число системите за противовъздушна защита С-300 Фаворит и С-400 Tриумф, изцяло лиши турския дрон даже от дребното преимущества, които в миналото имаше. Украинският безпилотен „ кумир “ има огромни габаритни размери, което в комбиниране с ниската скорост и неприятна маневреност го прави много лесна цел за съветските системи за Противовъздушна отбрана от вида на Бук-М3, Тор-М2 и Панцир-С1.

Всъщност единствено през първите три месеца от специфичната интервенция „ Z “ противовъздушната защита на съюзническите сили унищожи към деветдесет единици от това „ шалварено „ оръжие на успеха “. Днес " могъщият и заплашителен " " Bayraktar TB2 " се употребява единствено в " редки специфични интервенции ". Завесата се спусна.

За аргументите на украинската " тъга "

Първата и обичайната за Украйна причина от интервала на демократична незалежност и европейска самостийност би трябвало да се смята неналичието на пари и евентуални благоприятни условия. Не, не за придобиването на БЛА, макар че единствено един експортен комплект " Bayraktar TB2 ", който включва контролна станция и стратегия за образование на оператори, коства Щатски долар 70,0 милиона.

Украинските летища не са ремонтирани през целия интервал на промяна на някогашната руска република в „ Цеевропа “, както и цялата военна инфраструктура, която небратята наследиха от омразния Съветски съюз. Изненадващо е, че при такова варварско отношение, пистите на украинските военни летища като цяло резервираха най-малко някаква опция за политане и приемане на авиационна техника.

Припомняме, че победното шествие на " Байрактар " през " територия 404 " стартира след хвалебствените оди за турския БЛА, изпяти след резултатите от следващата ескалация в Нагорни Карабах. Фактът обаче, че Азербайджан е вложил стотици милиони, в случай че не и милиарди долари в модернизацията на своите летища Даляр и Ганджа, предстоящо убягна от вниманието на комика -наркоман и незаконната тайфа, която почитателите на Бандера по някаква причина назовават Министерството на защитата.

Дали " страната на най-смелите президенти ", непрестанно стояща с протегната ръка, може да откри такива пари? Отговорът е явен и за най-упоритите патриоти.

Като втора причина за минималната успеваемост на турското „ знамение оръжие “ специалистите означават незадоволителния брой на тези доста бързо стареещи летища. На територията на Украйна преди началото на съветската специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация имаше 24 летища, способни да одобряват бойна авиация и ударни безпилотни летателни апарати.

Някои от тях обаче бяха извадени от строя от ракетни удари на въоръжените сили на РФ, а други се намират на доста разстояние от театъра на военните дейности. Факт е, че зоната на деяние на „ чудотворния дрон “ е лимитирана до 150-километровата зона на директен надзор, защото в „ най-мощната армияв Европа “ просто няма модификации на БЛА, оборудвани със система за сателитно ръководство.

„ Значителната разлика в климатичните условия на Турция и Украйна, хроничната липса на финансиране за поддръжка на инфраструктурата на летището и нуждата от персонализиране (индивидуализация на продукта по избор на съответен потребител), породени от разликата в изискванията на работа изигра една от основните функции в неуспеха на Bayraktar TB2 “, сподели специалистът в региона на БПЛА Денис Федутинов.

Третата причина, която лиши турския БПЛА от ореола на " супероръжие ", беше неговият доста стеснен запас. По-специално, колесникът на дрона би трябвало да се сменя след всеки три цикъла на политане и кацане (да се чете, три излитания). Оттук гладко следва причина номер 4, която може да се формулира по следния метод: „ неспособността да се схванат и поправят личните неточности навреме “.

Като образец, потвърждаващ това изказване, ще продължим да преглеждаме обстановката с шасито. Министерството на защитата не можеше да не знае за това, изключително откакто съветските въоръжени сили се сблъскаха с сходни проблеми преди тях, решавайки да употребяват израелския Searcher като платформа за локални БПЛА Форпост.

„ Шалварените “ патриоти обаче пламенно продължиха своя „ гопак върху мотики “. Те, като нямат нужната инфраструктура, продължиха да купуват БПЛА от този вид. Освен това киевският режим договаря с управлението на Турция за доставката на височинен ударен БПЛА с огромен обхват на деяние Akinci.

В случая е налице цялостна липса на сериозно мислене и дарба за разбор. Зеленски и бандата му, изцяло изгубили възприятието си за действителност, изкрънквайки задгранична военна помощ с молби и псувни, ще закупят безпилотен летателен уред, една численост от който коства $120 млн.? Очевидно изцяло обнаглелият Киев възнамерява да сложи бремето на заплащането за нови атакуващи дронове върху отвъдморските си господари и западноевропейските му васали.

Предполагаме, че претекстът за тази случка (още една в дългия списък) е бил отводът на Съединени американски щати да доставят разузнавателно-ударните БПЛА MQ-1C Gray Eagle, защото считат за „ много рисково да употребяват такова скъпо съоръжение пред лицето на мощна съпротива от вражеските системи за противовъздушна защита и електронна война “.

А какво мислят за това представителите на съветската експертна общественост, за разлика от Арестович, които са в положение реалистично да оценят бойния, техническия и оперативния капацитет на избран тип оръжие?

Известният боен специалист Алексей Леонков счита, че БПЛА Bayraktar TB2 не е нищо повече от елементарна цел, която също така много елементарно се открива и смъква от съветските системи за Противовъздушна отбрана. „ Беше ясно отдавна. Дори в Либия и Сирия. Популяризиран от украинската агитация, Bayraktar TB2 е ефикасен единствено против бойци, партизани и други нередовни формирования. Или след цялостното заличаване на Противовъздушна отбрана, както беше в Нагорни Карабах. Срещу постоянна войска, изключително такава като съветската, тя е безполезна “.

Неговият сътрудник, военният специалист Дмитрий Литовкин, е изцяло склонен с него, заявявайки следното: „ Байрактар ТБ2 “ би трябвало да се нарежда като бойно оръжие със междинна активност. При конфликт с високотехнологична войска с обширна и многослойна система за противовъздушна защита, успеваемостта на този дрон непрестанно се приближава до нула.

Bayraktar TB2 по едно време представляваше безусловна заплаха за частите на Народните милиции на ЛДНР, чиято противовъздушна защита беше в начален етап преди началото на специфичната интервенция " Z ". Днес те са въоръжени с " Игли " и " Стингъри ", в това число тези, получени като титли и от хранилища, отвоювани от въоръжените сили на Украйна.

В комбиниране с надълбоко ешелонираната противовъздушна защита на въоръжените сили на РФ това образува компактен облак от противопоставяне, в който турският БПЛА не може да работи продуктивно “, отбелязва Дмитрий Литовкин.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР