Съвременните сгради трябва да се напасват към потребителите, а не

...
Коментари Харесай

Cisco: „Сградите трябва да станат програмируеми“


Съвременните здания би трябвало да се напасват към потребителите, а не противоположното, споделят от софтуерния колос Cisco (снимка: CC0 Public Domain)

Технологиите и свързаността са се трансформирали в четвъртата всеобща комунална услуга след водата, телефона и електричеството. В резултат на това мрежовата компания Cisco се концентрира върху основаването на мощно портфолио от интелигентни здания и има вяра, че в скоро време всички те, било то жилищни, търговски или смесени, ще станат смарт, динамични, програмируеми.

Само по този начин постройките ще бъдат в крайник с упованията на наемателите и ще създадат допустимо едно по-зелено бъдеще, счита Боб Сисеро, управител направление интелигентни здания в Cisco за Северна и Южна Америка. „ Вярваме, че постройките би трябвало да бъдат програмируеми “, споделя Сисеро.

„ Ако мислите за сградната среда през днешния ден, това е доста твърда инфраструктура. Но ние имаме вяра, че постройките би трябвало да се приспособяват към потребителите, вместо потребителите да се приспособяват към постройките. Тази смяна на мисленето по отношение на мястото, при която към този момент ще гледаме на постройката като на програмируем обект, ще стане допустима с помощта на всичките технологии за съгласуваност, които имаме през днешния ден “, чертае бъдещето Сисеро.
още по темата
Първата стъпка към интелигентни здания е да се намерения по какъв начин да се свържат всички детайли в една инфраструктура, тъй че всички те да споделят. Сега, продължава Сисеро, промишлеността е достигнала момента, в който мисли за груповите детайли на цялата постройка, в това число хората, които ги населяват, както и за „ спомагателни “ цели по отношение на устойчивостта и успеваемостта.

„ Нашият фокус през последните няколко години беше да създадем постройките доста по-ефективни посредством събиране на данни за жителите “, споделя мениджърът. И прибавя, че Cisco също е приоритизирала основаването на нараснало равнище на надзор върху неща като осветяване и помрачаване на прозорците, с цел да понижи загубата на сила.

Друг детайл от поумняването на постройките е обвързван с обстоятелството, че Cisco е „ добавила детайли на просветеност към всичко, което [сградата] прави “, в това число потребление на камери за наблюдаване, броене и следене на жителите на постройката и потребление на Webex инсталациите за вписване на параметри като температура, мокрота и равнища на звук в стаята.

Сисеро твърди, че с сходно равнище на съгласуваност Cisco може да каже на потребителя какъв брой сила се употребява и къде с акуратност „ до една десета от вата за всеки 90 вата сила “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР