Съвременните родители допускат грешки, които предците ни със сигурност не

...
Съвременните родители допускат грешки, които предците ни със сигурност не
Коментари Харесай

10 грешки, които всички родители допускат

Съвременните родители позволяват неточности, които предците ни сигурно не са допускали. Ето къде бъркат най-често родителите в днешно време.

1. Детето е в центъра на Вселената за тях

Повечето от нас се пробват да бъдат съвършени родители. Децата ни живеят в доста по-добри условия, в сравнение с ние на тяхната възраст. Задоволяваме всичките им прищявки и те стартират да имат вяра, че целият свят се върти към тях. И идващия път, когато детето ви не получи това, което желае, ще бъде доста смутено.

Ако децата ни порастват с чувството, че са в центъра на Вселената, те стават егоисти.

2. Детето им е съвършено в техните очи

Много родители са изцяло неподготвени да възприемат отрицателните мнения за детето си и мислят, че то е съвършено. И даже реагират нападателно на отрицателните мнения по негов адрес.

Ако учителите ви кажат, че вашият наследник / щерка се държи неприятно и наскърбява съучениците си, направете си заключения за детето си, а не за учителите.

3. Живеят живота на детето си

Всички се гордеем с децата си. Когато реализиран нещо, ние се усещаме по-щастливи, в сравнение с в случай че това бяха нашите лични триумфи. Но във всичко е належащо да има мярка.

Трябва да имате личен живот и свои триумфи. Ако желаете детето ви да живее пълностоен живот, оставете го да прояви автономия и не се фокусирайте само в него!

4. Постоянно го пазят

Разбира се, всички желаеме да осигурим по-добър живот на детето си. Проблемът е, че по този метод то ни не може да стартира да мисли независимо. И след време изпада в крайности и не може да вземе и най-елементарното решение без присъединяване на родител.

Не позволявайте на детето си да прави нещо, единствено с цел да завоюва уважението ви. Това е неверен израз на обич от ваша страна.

5. Състезават се с други родители

Всеки родител желае детето му да бъде по-добро от другите - да учи повече и да има по-високи оценки. Голяма част от родителите са дотам захласнати от тази концепция, че стартират да одобряват целия си живот и този на детето им като безпределно съревнование.

Но животът не е единствено това. Той е и насладата от осъзнаването на сегашния миг. По-добре се пробвайте да убедите детето си, че успеха непременно не е единственото, което има значение. Успехът на човек се дефинира не от успехите, а от характера му.

6. Лишават детето си от детството

Колкото по-щастливо е детството на вашето дете, толкоз по-щастливо ще бъде то като персона. Това е научно потвърден факт. Най-сигурният метод да лишите детето от детството е да запълните програмата му със занимания отвън учебно заведение - всевъзможни частни уроци, курсове, спортни действия и т.н. 

7. Отглеждат детето на фантазиите си, а не това, което в действителност имат

Започваме да вършим проекти за децата си, до момента в който са още в утробата ни. Мечтаем те да реализират повече от нас.
Но иронията е, че е невероятно детето ни да има съвършен живот. Не се опитвайте да измененията това, което не харесвате в него. Не го принуждавайте да стане подобен човек, какъвто би трябвало да бъде във вашите фантазии.

8. Забравят, че делата са по-важни от думите

Всички желаеме децата ни да наподобяват съвършено. Всички знаем, че с цел да пораства едно дете мъдро и положително, би трябвало да му дадем образец за това. Но множеството от нас не помнят, че моралните насоки работят единствено при едно изискване - самите ние да ги следваме.

Затова идващия път, когато вършиме забележка на детето си поради проявеното от него пренебрежение към съучениците му, запитайте се дали то не подражава на негативен образец от вас.

9. Осъждат други родители и техните деца

Ако обвинявате неграмотността на родителите за слабите оценки на детето, откажете се от тази концепция. Това не всеки път е по този начин.

Няма съвършени възрастни и деца. Няма нищо напълно и нищо безнадеждно в света. Не знаем с какви компликации се сблъскват другите родители и нямаме право да ги съдим.

10. Подценяват характера на детето си

Всяко дете има неповторим темперамент и напъните ни да го превърнем в съвършен човек са безсмислени. Не се опитвайте да го възпитавате по някакви модели.

Не крийте детето си от действителния свят. Не позволявайте любовта ви да се трансформира в затвор за него!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР