Съвременните прожекционни дисплеи заемат малък сегмент от ветроупорното стъкло или

...
Съвременните прожекционни дисплеи заемат малък сегмент от ветроупорното стъкло или
Коментари Харесай

Continental превръща предното стъкло в телевизор

Съвременните прожекционни екрани заемат дребен сегмент от ветроупорното стъкло или лимитират облика върху публикуван над арматурата транспарантен екран. По-големи изображения изискват по-обемисти структури и не дават огромна независимост на инженерите. Този проблем може да бъде решен с технологията на холографските вълноводи, която към този момент се употребява във военната и гражданската авиация.

Пионер в създаването на сходни системи е калифорнийската компания DigiLens. От 2016 година немският тръст Continental влага обилни средства, а този месец купи 18% от американската компания. Немският производител вижда огромно бъдеще пред холографските вълноводи и даже счита технологията за подготвена за потребление.



През последните 10 години цената на системите за обогатена действителност, основани на холографски вълноводи, са поевтинели десетократно. DigiLens е една от първите компании, съумели да я приспособяват за прожекция върху огънати повърхности, освен това върху цялата им повърхност.

За последна цена на сходни системи към момента е рано да се приказва преди да стартира серийно произвеждане. Ясно е, че колкото по-масови са тиражите, толкоз по-евтин би бил продуктът. С холографските вълноводи сигурно ще стартират да се оборудват първо първокласните коли, а след това технологията ще стане налична за по-ниските класове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР