Съвременните предизвикателства пред сигурността изискват общ европейски подход в сферата

...
Съвременните предизвикателства пред сигурността изискват общ европейски подход в сферата
Коментари Харесай

Обща индустрия, отбрана на ЕС и евроизтребител обсъждат Радев и Airbus Defense

Съвременните провокации пред сигурността изискват общ европейски метод в областта на научните проучвания и защитата, който да се гради върху капацитета на всички държави-членки на Европейски Съюз.

Тази позиция споделят президентът Румен Радев и генералният шеф на Airbus Defense and Space Дирк Хоке. Възможностите за интеграция на българската отбранителна промишленост и просвета в перспективни общи планове в границите на Европейски Съюз са водещите акценти на срещата.

Индустриалното съдействие е фактор за отстояване на позициите на Европа в проучването на космоса, нововъведенията, наблюдението на климата и опазването на природата. Другата значима сфера, където Европа би трябвало да търси единодушие е в областта на сигурността, в това число основаването на нов общ европейски изтребител, беше очебийно по време на диалога.

По думите на Румен Радев със своя опит и потвърдена експертиза, българските инженери и софтуерни експерти могат да предложат най-хубавите условия за реализация на общите европейски планове в тези области.

" България е подготвена да поддържа планове, които дават опция българските учени да остават в страната ни и да получат тук опция за своята професионална реализация ", акцентира президентът.

Радев отбелязва опцията България да ускори партньорството си с Airbus за модернизиране на системите за наблюдаване на реките и язовирите у нас за попречване на наводнения, за запазване на горските масиви и в битката с противозаконната сеч.

Дирк Хоке откроява вероятностите за задълбочаване на съдействието с България и при защитата на външните граници на Европейски Съюз посредством даване на модерни интегрирани системи за наблюдаване и надзор и попречване на трафика на хора и незаконната миграция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР