Съвременните последователи на Петър Дънов се събират на 19, 20

...
Съвременните последователи на Петър Дънов се събират на 19, 20
Коментари Харесай

Петър Дънов : Целият Космос е обитаем

Съвременните почитатели на Петър Дънов се събират на 19, 20 и 21 август край Седемте Рилски езера, с цел да танцуват паневритмия в чест на Божествената Нова година. Има разнообразни отзиви за какво точна на 19 август стартира най-големият празник на Бялото приятелство.

Според едни това се случва на остарялата дата за църковния празник Преображение Господне, когато лятото се обръща към есен. Според други дата 19-ти е определена поради особената респект и внимание, което Дънов отдава на това число, а съгласно трети поради сезонното астрономическо събитие, при което звездата куче Сириус изгрява през юли и август малко преди Слънцето на изток.

В спомените на дъновисти, придружавали години наред Учителя Дънов, е разказан съответен мотив за избора на датата 19 август. И този мотив е обвързван с

събитие, което през днешния ден се дефинира като „ неидентифицирани летящи обекти “ или НЛО над връх Мусала.

Методи Шивачев, един от членовете на Братството, споделя за невероятна среща с безплътни жители на планината, състояла се в 1930 година Късно следобяд след следващата си сказка Учителя Дънов, Шивачев и други сподвижници от Братството се прибират в хижата. Дънов предизвестява Шивачев да си легне незабавно, с цел да може на идващия ден рано сутринта да отиде самичък на Мусала и да посрещне изгрева на слънцето. През нощта  Шивачев усеща, че го

разсънва някаква незрима мощ, става и потегля самичък в полумрака към върха. Внезапно проблясва феерична светлина, която осветява пътя и угасва, когато мъжът стига билото. Тогава в небето се появява огромна светлина с елипсовидна форма, измежду която Методи Шивачев разграничава голям брой същества в ефирно бели облекла, играещи по двойки небесен танц в акомпанимент на вълшебна музика.

Потресеният свидетел остава на Мусала до следобяд. Когато се връща при другите, доста разчувствуван споделя претърпяното. Тогава Петър Дънов протяга дясната си ръка към небето и споделя: „ Всичко това, което си видял в небето на Мусала, ние ще го свалим тук долу на Земята ”.

Оттогава на всеки 19 август при Седемте рилски езера последователите на Бялото приятелство извършват танц, наименуван паневритмия и придвижват логаритъма на космичната естетика в човешкия свят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР